-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) salonunda gerçekleştirildi. Başkan Yüce, toplantıda Büyükşehir SASKİ’nin şehrin altyapısını sil baştan yenilediği projeleri tek tek sıraladı.

43 ayda şehrin dört bir köşesinde hayata geçirilen eserleri anlatan Yüce ‘tarihi proje’ olarak nitelendirilen Darıçayırı Barajı, Karaman GES, Numune İnceleme Laboratuvarı, SASKİ Arşiv Binası, Hanlı Hizmet Binası, İSO 9001 Kalite Su Yönetim Belgesi, Taraklı Arıtma Tesisi projeleri ön plana çıktı.

Darıçayırı Barajı’nı 3 milyar TL gibi bir yatırımla hayat geçireceklerini ifade eden Yüce, bu proje hizmete girdiğinde Sakarya’nın enerji üretimiyle yılda 750 milyon TL gelir elde edeceğini açıkladı. SASKİ’nin kurulan özel laboratuvarda 300 farklı parametrede incelenen içme suyunu sunarak İSO 9001 Kalite Su Yönetim Belgesi’ni alan ilk su idaresi olduğunu hatırlatan Yüce, 215 milyon TL’lik yatırımla hayata geçen Akçay Barajı’nı anlattı. Ayrıca 120 milyon TL’lik Kaynarca su arıtma, 10 bin 750 metrelik sondaj, 763 kilometrelik şebeke yenileme ile toplamda 150 milyon TL’yi bulan içme suyu ile kanalizasyon şebeke imalatı projelerine değindi.

Yüce, “Görevde bulunduğumuz 43 aylık süreçte hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına 31 projeyi tamamlamış ve hemşerilerimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak bin 041 km altyapı ağı ve Darıçayırı Barajı inşasıyla toplam 4 milyar TL’lik yatırımı şehrimize kazandırmış olacağız. 60 milyon lira yatırımla 55 bin m²’lik alanda, 14 bin adet güneş paneli ile yıllık 8 GWh elektrik üreteceğiz. Böylece yıllık 4 bin hanenin elektrik tüketimine eş değer enerjiyi üretmiş olacağız. Çalışmaları Aralık 2020 tarihinde başlayan projemizi önümüzdeki yılın başlarında tamamlayarak şehrimizin enerji üretimine değer katacağız. Sakarya’nın yarınlarını garanti altına alıyoruz” dedi.

Başkan Yüce, “Karasu Darıçayırı Mahallesi’nde Darıçayırı Deresi üzerine bir baraj yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Sakarya’ya 100 yıllık tarihi bir proje kazandıracağız. Bu baraj Kaynarca, Söğütlü ve Ferizli ilçelerine alternatif su kaynağı olacağı gibi, bu bölgelerde hizmet verecek olan sanayi kuruluşlarının su ihtiyacını karşılayacaktır. Burada elektrik üreterek şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız. Baraj ve yardımcı yapıları, içme suyu arıtma tesisi, HES ve isale hatları bölgeye kazandırılacak. Maliyeti 3 milyar TL olan projemiz faaliyete girdiğinde ise yılda 750 milyon TL gelir elde edeceğiz. Darıçayırı Barajı’nı şehrimizin bugününe ve geleceğine kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız şekilde yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.