KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Sakarya’ya bugün itibariyle koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayısında giderek atması nedeniyle 65 yaş ve üzeri vatandaşa yasaklar geri geldi. Kısıtlama getirilen vatandaşlar, halen işyerinde aktif olarak çalıştıklarını belgelemek kaydıyla alınan kararlardan muaf tutulabilecek. İçişleri Bakanlığı’nca getirilen yasağa göre, 16:30 - 19:30 saat aralığında toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklar.

 

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, marketler, alışveriş merkezleri, semt pazarı ve pazar yerlerinde kalabalık olmayan 10:00 - 14:00 saatleri arasında bulunabilecek. Bu saatler dışında Pazar yerlerine girişleri yasaklandı. 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sosyal faaliyetler ile kalabalık organizasyonlara katılamayacak ve sinema, konser, tiyatro, gösteri merkezi gibi yerlere giremeyecek.

 

Bu yasakların yanı sıra yasak gelen yaş aralığındaki vatandaşların birinci ve ikinci derece yakınları hariç, sünnet, düğün, nişan ve nikah gibi etkinliklere, cenaze ve sünnet sonrası mevlit ve dua merasimlerine katılması da yasaklandı.

 

65 yaş ve üzeri vatandaşlar, spor merkezleri, spor tesisleri ve spor salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenman ve faaliyetlere bireysel sporcu olarak, ayrıca tüm spor müsabakalarına seyirci olarak katılması da yasaklandı.