-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında da dünyada bisikletin nabzının attığı yer oldu. Avrupa’nın en modern ve donanımlı tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde “Bike FEST” kapsamında MTB Eliminatör Dünya Kupası gerçekleştirildi. Dağ bisikleti yarışı kapsamında dünyanın bu alanda en iyi 30 sporcusu piste çıktı. Yarış, 14.00’da sıralama turlarıyla başladı. Vadi içindeki 800 metrelik dağ bisikleti parkurda sporcular sırlamada öne geçmek için ter döktü. Kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen yarışın final turları ise 16.00’da start aldı. Dağ bisikleti parkurunda başlayan yarış büyük bir heyecana sahne oldu.

ŞAMPİYONLAR NEFES KESTİ

4’erli ve 5’erli gruplar halinde piste çıkan sporculardan derece yapanlar sırasıyla yarı finale ve sonra da finale yükseldi. Final turunda ise mücadele nefes kesen bir heyecana dönüştü. Aralarında Milli Takım’da yer alan 3 sporcu ile dünya şampiyonlarının yer aldığı toplamda yaklaşık 40 sporcu arasından 8 sporcu finale adını yazdırdı. Final yarışında erkeklerden bitiş çizgisini en iyi dereceyle geçen Fransız Titouan Perrin-Ganier birinci, İsveçli Edvin Lindh ikinci, Fransız Quentin Schrotzenberger üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği İtalyan Gaia Tormena elde ederken, Alman Marion Fromberger ikinci, Brezilyalı Marcelo Lima Matos üçüncü oldu. Madalyaları Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıtaş takdim etti.

VADİDE ŞÖLEN: BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Şampiyonlara madalyalarını Başkan Yüce ve protokol üyeleri verdi. Yarışların yapılacağı gün binlerce kişi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne akın etti. Vadi tribünleri sporseverlerle dolup taştı. Dünyanın en prestijli yarışlarından bir tanesi olan dünya kupasında dereceye giren Türk sporcular için alkış tufanı koptu. Yarışın son anına kadar alanda bekleyen sporseverlere çekilişle bisiklet hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi tribündeki 15 şanslı kişiye bisiklet ve 50 kişiye Sakaryaspor kombinesi hediye etti. Talihliler hediyelerini Başkan Yüce’nin elinden aldı. Organizasyon Türkiye’de TRT Spor ekranlarında ve 110 farklı ülkede de çeşitli televizyon kanalında canlı olarak yayınlandı.

SAKARYA İÇİN TARİHİ GÜN

Başkan Ekrem Yüce, “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslararası organizasyonla bugün Sakarya tarihi bir güne tanıklık etmektedir. 5 kategoride 30 ülkeden 300’ü aşkın sporcu şehrimize teşrif etti ve onları şehrimizde en iyi şekilde ağırladık. Yarışların 4’ünü başarıyla geride bıraktık. Hafta içerisinde de Tour of Sakarya’yı gerçekleştireceğiz. İnşallah Uluslararası bisiklet Festivali’ni de 28 Ağustos Pazar günü sonlandıracağız. Katkı sağlayan herkese şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Yüce, çekilişi kazananları tek tek paylaştı ve sahnede hediyelerini takdim etti.

Kalan yarışlar, konser ve etkinliklerin tarihleri şöyle:

21 Ağustos UCI Eliminator World Cup

25 Ağustos – 28 Ağustos - EXPO Sakarya

25 Ağustos – 28 Ağustos - Tour Of Sakarya

Konserler:

25 Ağustos – Sefo (19.00) / Demokrasi Meydanı

28 Ağustos – Bilal Sonses (19.00) / Demokrasi Meydanı

14 Eylül Ekin Uzunlar (Detaylar netleşmedi)

Ayrıca 25-28 Ağustos tarihleri arasında Demokrasi Meydanı’nda Sakarya EXPO gerçekleştirilecek. Bu alanda şehrin sportif, yöresel ve sosyal özellikleri tanıtılacak. İkramlar, tanıtımlar ve etkinlikler gerçekleştirilecek.