KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, okullarda çalışan güvenlik görevlilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Serbes yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İŞKUR bünyesinde TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında okullarda çalıştırılan güvenlik görevlilerinin mağdur olduklarına değindi. Serbes, “Bu emekçilerimiz iki kez mağdur oluyor. Hem yılda 9 ay çalıştırılıyorlar hem de bu okullarda en çok 24 ay çalışabilir kısıtlamasıyla karşı karşıya kalıyorlar” dedi.

 

TYP kapsamında çalıştırılan güvenlik görevlilerinin yılda 9 ay istihdam edildiğini ifade eden Ender Serbes, “Bunun bir formül bulunarak 12 aya çıkartılması gerekiyor” dedi. Serbes, kendilerine ulaşarak seslerini duyurmak için destek isteyen özel güvenlik görevlilerinin istihdamlarının tam yıla yayılmasını istediklerini dile getirdi.

 

Mağduriyet yaşayan çalışanların yılda üç ay işsiz kalarak evlerine ekmek götüremediklerini de söyleyen Başkan Serbes, “Zaten asgari ücret alıyorlar. Bu arkadaşlarımız içi rahat bir şekilde 9 ayın sonunda 3 ay maaş alamama ve 2 yılın sonunda işsiz kalma kaygısı yaşamadan çalışmak istiyorlar. Bu kaygı onları yıpratıyor. Biz seslerini duyurduk umarım yetkililerden bu çağrıya kulak tıkamazlar” dedi.

 

Yetkililere çözüm için önerilerde bulunan Serbes, 9 ayın sonunda çalışanların 3 ay daha İŞKUR üzerinden maaşları ödenerek okullarda bekçilik yapabilecekleri ifade etti. YTP kapsamında çalıştırılan güvenlik görevlilerinin “24 ay çalışabilir” şartının kaldırılması gerektiğini de belirten Serbes, şartın “süresiz olarak çalışabilir” şeklinde değiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.