-

Yapımı yılan hikayesine dönen ve Karasu girişindeki çürümüş demir ile betondan oluşan köprü ayakları da sökülen Karasu-Adapazarı demiryolunun ihalesi, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından yargıya taşındı.

Milletvekili ve Yasama Dönemi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Yavuzyılmaz, dava dosyasında yer alan sayıştay raporu, teftiş kurulu teknik heyet raporu ve ihbar mektubunu da sosyal medya hesabında paylaştı.

İŞİN 11 KATI ÖDENMİŞ İDDİASI

Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Adapazarı-Karasu Demiryolu Altyapı İhalesi’ndeki yolsuzluğu yeni delillerle yargıya taşıdık. İşin sahada yapılan kısmının ihale tutarı 73 milyon 600 bin 193 TL. Şirkete ödenen tutar ise 825 milyon 138 bin 153 TL” ifadelerini kullandı.

“Ayrıca bu işin ihale heyetindeki 5 kişi, anormal bir şekilde aynı işin kontrollüğünü de yapıyor ve daha sonra bu 5 kişiden dördü de geçici kabul heyetinde yer alıyor” diye paylaşım yapan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz “Bu yönüyle geçici kabul de geçersizdir! İşin %23’ünün de gerçekten sahada yapılıp yapılmadığı şüphelidir” dedi.