-

Bir basın açıklaması yayınlayan Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Mustafa Korkmaz, açıklamasında Karasu’ya yönelik tespitlerini de dile getirdi. Korkmaz, ilçenin mağduriyetinin giderilmesi noktasında konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

KIYI EROZYONU

“Sakarya Nehri’ne ters yapılan liman mendireği ve kuzey yönlü esen rüzgârların sonucu Karasu sahilinde yaşanan sorun ilçemizi olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullanan Korkmaz, “Sahil yoluna ve yaşam merkezlerine yaklaşan denizin dalga kıranlarla etiksin azaltılması gerekliliği ortada” diye konuştu.

Mustafa Korkmaz, açıklamasında “Karasu Belediyesi’nin de imar planlarını gözden geçirmesi ve sahile yakın yerlerde imara izin vermemesi gerekiyor. Bu noktada mevcut limanı yerinden kaldırmanın imkansızlığını ve Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşı da dikkate alarak yeni bir liman projesi ilçemizde hayata geçirilebilir” ifadelerini de kullandı.

DEMİRYOLU PROJESİ

Yapımı duran demiyolu projesine de temas eden Korkmaz, “Bu limana paralel zemin etütlerinin hatalı yapılması nedeniyle rafa kaldırılan Karasu-Adapazarı-Arifiye tren hattı projesi de yeniden gündeme alınabilir. İlçemizin mağduriyetinin giderilmesi noktasın da Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Teşkilatı olarak konunun yakın takipçisi olacağımızı vurgulamak isterim” diyerek sözlerini bitirdi.