KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Nevtan Angün

SUÇLAR AZALDI

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, pandemi süreciyle geçen 2020'nin ilk 9 ayının verilerini açıkladı. Açıklamada Sakarya'da bu süreçte işlenen asayiş suçlarının önceki yıla göre yüzde 16 azaldığı belirtildi.

SEBEBİ PANDEMİ

Bu oranın mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 20, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 7 olduğu belirtilirken, oranların değişmesinde en büyük rolün koronavirüs salgını olduğu kaydedildi.

CİNSEL İSTİSMAR, KASTEN ÖLDÜRME...

Sakarya polisi ayrıca Eylül ayı içinde toplamda bin 984 olaya müdahale etti, olaylarda bin 475 suçlu yakalandı ve bu şahıslardan 63'ü tutuklandı. Bu kişiler arasında kasten öldürme, hırsızlık, yağma, yaralama, cinsel istismar gibi suçlardan kesinleşmiş hapis cezası olan cezaevi firarilerinin de bulunduğu bildirildi.

9 EĞLENCE YERİ KAPATILDI

Öte yandan kentte son 30 günde yürütülen "ŞOK" uygulamalarda 23 ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız tüfek, 23 adet kurusıkı tabanca ve çalıntı 13 araç ele geçiren polis, toplamda 9 alkollü eğlence yerini Kovid-19 tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle kapattı.

FUHUŞA DARBE: 25 GÖZALTI, 8 ADRESE MÜHÜR

Şehirde fuhuşla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde yoğunlukta olmak üzere çok sayıda adrese baskın yapan Ahlak Polisi, suçüstü yakaladığı 12'si kadın 25 kişiyi gözaltına aldı. Baskın yapılan 7 ikamet ve 1 iş yeri Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca 3 ay süreyle mühürlendi. Türkiye'ye illegal yollarla giren 37 düzensiz göçmen Sakarya'da yakalanarak sınır dışı edildi.