-

Sakarya genelinde duyulan büyük patlama sesi, Karasu'da ve tüm ilçelerde merak konusu oldu. İlk duyumlara göre bir uçak sesinin ardından meydana gelen patlamanın hız sınırının aşılmasıyla oluştuğu yönündeydi.

Ardından trafo patlaması olduğu ve çeşitli bölgelerin isimlerinin öne atıldığı duyumun ardından Hendek ilçesinin Çamlıca Mahallesi'nde bulunan bir su fabrikasının buhar kazanının patladığı ihbarı yapıldı. Bölgeye jandarma, itfaiye, 112 ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Patlama sesinin başta Karasu, Hendek, Taraklı ve Erenler olmak üzere il dışından ve Eskişehir'den de duyulduğu öğrenildi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kıymetli hemşehrilerimiz, İlimizde bir patlama meydana geldiği yönünde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tesbit edilmiştir. Saygıyla duyurulur..."

Patlamanın kaynağının kesin sebebi henüz tespit edilemezken, resmi kaynaklardan gelecek olan bilgiler doğrultusunda sayfamızda yer verilecektir.