-

Karadeniz'de keşfedilen ve “Sakarya’nın gazı” diye nitelendirdiğimiz doğal gazla ilgili Enerji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rahmi İncekara tarafından bazı açıklamalar yapıldı. Keşfedilen doğal gazın ilk etapta 12 kentin daha ucuza kullanmasını sağlayabileceğini söyleyen İncekaya, bu keşfin yatırımcıları da çekebileceğini ifade etti.

Türkiye, kısa bir süre önce Karadeniz açıklarında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti. Belirli kesimler tarafından "Tarihi" olarak lanse edilen bu keşifle ilgili çalışmalar devam ederken, uzmanlardan bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre Zonguldak'tan 150 kilometre uzakta keşfedilen doğalgaz rezervi, ilk etapta 12 şehrimizin doğal gaz faturalarını düşürecek.


SAKARYA YOK!


Enerji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rahmi İncekara, Yenişafak'a yaptığı açıklamalarda Zonguldak'ın bu keşiften zaten fazlasıyla etkileneceğini söyledi. Ancak yapılacak çalışmaların çevre illeri de etkileyebileceğini sözlerine ekleyen İncekara, Bartın, Düzce, Samsun, Bolu, Karabük, Sinop, Çorum, Ordu, Amasya, Tokat ve Kastamonu'nun da daha uygun fiyatlarla doğal gaz kullanabileceğini ifade etti. Sakarya, o iller arasında yerini almadı.