-

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdiği ve yapılandırma başvurularının 1 Şubat 2021’de sona ereceği belirtildi.

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, “Vatandaşların kanun kapsamına giren vergi ve ceza borçlarını öğrenmek, peşin veya taksitle ödeme imkanlarından yararlanmak için 1 Şubat Pazartesi gününe kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine şahsen ve posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi olan www.gib.gov.tr üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları mümkün” dedi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURALIM

Akçay, borç yapılandırması başvuru süresinin başından beri Sakarya’da 100 binin üzerinde başvuru yapıldığını belirterek “Halen yoğun bir başvuru trafiği sürmekte. Vergi dairelerinde yaşanan yoğunluktan kaynaklı olarak mümkün mertebe başvuruların, elektronik ortamda yapılması hem çalışanlarımızın hem de mükelleflerimizin sağlığı açısından çok büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.