-

Dezenformasyon yasasını eleştiren bir basın açıklamasında bulunan Zafer Partisi Sakarya İl Başkanı Aydın Bahar, yasanın amacı dışında kullanılacağını ve basına sansür getirmeyi amaçlandığına vurgu yaptı.

Bahar, “Zafer Partisi olarak Ülkemizin kurucusu Atatürk’ümüzün ‘Basın hürdür sansür edilemez’ sözünün yanındayız. Biz, hür ve özgür basından yanayız. Zafer Partisi olarak da bunu her platformda dile getiriyoruz” dedi.

“AKP iktidarı, ekonomi sorunu başta olmak üzere, birçok alanda yönetme iktidarını kaybetti” diyen Aydın Bahar, “Bu sebeple sosyal medyada AKP'nin yanlış ve hatalı uygulamalarına tepki gösterenlerin engellemesi, cezalandırılması ve yorum yapan özgür gazetecilerin hapis ve para cezalarıyla mahkum ettirme planlarının hayata geçirilmesi isteniyor” şeklinde konuştu.

Zafer Partisi Sakarya İl Başkanı Aydın Bahar, “Basının yüzde 95'ini elinde bulunduran AKP zihniyeti istiyor ki, tek bir kişi dahi eleştirmesin. Her yaptıkları ayet gibi kabul edilsin, tartışılmasın” diyerek iktidarı sert sözlerle eleştirdi.