KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak, Sakarya’nın da içerisinde bulunduğu 30 büyükşehirde ve Zonguldak’ta uygulanacak.

 

Cumartesi ve Pazar gününü kapsayacak olan sokağa çıkma yasağı, Cuma gecesi saat 24:00’da başlayacak ve 12 Nisan Pazar günü saat 24:00’a kadar sürecek. Bu kapsamda Sakarya ilinin genelinde sokağa çıkma yasağı iki gün süreyle uygulanacak.

 

Bu gece valiliklere gönderilen genelge ile birlikte sokağa çıkma yasağının detayları belli olacak. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, konuyla alakalı olarak KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi’ne bir açıklama yaptı. Mercan, açıklamasında şu bilgileri verdi:

 

Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına gidilen büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak ili için alınan tedbirlerin salgına olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla hafta sonunu kapsayacak şekilde ilave kısıtlamalara gidilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Cuma günü 24:00'dan Pazar gecesi 24:00'a kadar herhangi bir yaş kısıtlaması olmaksızın tüm vatandaşlarımıza yönelik (istisna halleri dışında) sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi kararlaştırılmıştır. Sokağa çıkma yasağından istisna tutulan işyerleri ve kişiler birazdan gönderilecek genelgede belirtilecektir

 

AYRINTILI BİLGİ ve YASAK DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN