Son haftalarda hem Öncü Karasu ile Karasu Haberleri’nde hem de Bizim Sakarya’da Karasuspor’u yazıyorum. Neden yazıyorum? Gittikleri yolun futbolun doğrularının içinde barındırdığı için onları sıkça dilime doladım. Ben futbolda öz kaynak düzenini önemseyen, kadro derinliğini gelecek vaat eden gençlere emanet eden düşünceyi önemserim. Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) uçuk paralar harcamadan, genelde genç oyuncularla beğeni toplayan Karasuspor’un bu hamlesinin içinden, bir gencin adı TFF 3’te ve TFF 2’de anılır oldu. Murat Kaan, alt yapısı Kasımpaşa olan, daha önce Karasu Aziziye gelişime koşan bu genci Sakaryaspor’un da radarına alması, Karasuspor’un attığı futbol adımının doğruluğunu kanıtlamak adına, ilk örnek. Başkan Yüksel Mazlum, BAL’ın statüsü belli olsun, bu seneki futbol adımlarının içini yine gençlik düşüncesi ile beslemek adına kafalarına koydukları futbol inadına devam edeceklerini, bunun için yaklaşık 7 genç oyuncuyu tespit ettiklerini, sarı kırmızılı futbol düşüncesinin içine koydu. Yıllar sonra ister zorunluluktan olsun, ister imkansızlıktan olsun, Karasuspor yarınlara futbol adımı olarak doğru adım adına başlangıç yaptı. Umarım elleri bollaşınca, parayı bulunca, şaşırmazlar. Futbolda başarı, inandığın yolun taşlarını iyi döşemekten, inandığın doğruların peşinden istikrarlı olarak koşmakla kendine alıcı bulur.

NOT: Bütün güzelliklerin eski Türkiye’de kaldığı, yeni Türkiye’de her şeyin olduğu gibi bayramlarında içinin boşaldığı bir Kurban Bayramı’na doğru gidiyoruz. Bayramlar sevginin kucaklaşmanın işaretini taşır. Bugün de kürsüye çıkıp size vaaz verecek değilim. Ben, bu bayram da eski bayramların yüzü suyu hürmetine, müsaadenizle bayramınızı kutlamak istiyorum. İyi bayramlar Karasu, İyi bayramlar Sakarya. Umarım gelecekte bayramları, bayram gibi kutlama mutluluğuna hep birlikte ulaşırız.

HENDEK SONUNDA BAŞARDI

Hendekspor, son yıllarda inatla peşinde koştuğu TFF 3.Lig hedefine Talip Toprak’la, ona inanan oyuncu grubuyla, ona el veren Hendek Belediye Başkanı ile el ele verip, futbol şans toplarını da yanlarına alarak zafere koştular. Hendekspor pandemi nedeniyle kısalan BAL’a çıkma yolunda attığı inançlı adımlar sayesinde, gruptan sonra iki İstanbul takımını da eleyerek finali görmesi, finalde Çilimlispor önünde yine geriden gelip gösterdiği futbol isyanı, bu ilde yeri ve zamanı geldiğinde çok ama çok konuşulacak. Sakarya’nın Sakaryaspor’dan sonra bir profesyonel takıma gereksinimi vardı, bunu başarmak Hendekspor’a nasip oldu. Gelin biraz da final gününün futbol hikayesine bir göz atalım. Çilimli 1-0 üstüne yatmak istedi ama Hendekspor’un amansız kazanma inadı karşısında 87 dakika dayanabildi. Futbolun 90 dakika olduğunu geç fark eden Çilimli’nin gardı penaltıyla düştükten sonra esen futbol fırtınası, Talip Hoca’nın oyuncu değişimlerindeki etkili ve de isabetli dokunuşları, Düzce takımının hayallerini yerle bir etti. Yedek bir profesyonel renge ihtiyacımız vardı, şükürler olsun geç de olsa bu da oldu. Hendekspor’u bu başarısından dolayı kutlar, bu başarının sarhoşluğunu kısa süre üzerlerinden atıp adım attıkları lige göre transfer bindirmelerini yapmaya tez elden başlamalılar diye düşünüyorum. Transferde izlenecek yol, yeni lig için santraya konulacak düşüncelerle ilgili olarak önümüzdeki hafta konuşmayı düşünüyorum. Bırakalım da Hendek bu zaferi kendi içinde doya doya kutlasın.