Geçtiğimiz günlerde Karasuspor’da zor günleri göğüsleyen dört isimden biri olan Mazlum Yüksel’le konuşurken önüme bir not kondu, Karasuspor’a yardım için çaldığımız her kapı yüzümüze kapanıyor dedi.

Karasuspor bu ilçenin futbolda dışarıya açılan en önemli markasıdır. Bu gün yaşanan, corona nedeniyle ülkenin daha önce içinde bulunduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin katlanarak yol aldığı bu günlerde bu tür sıkıntıların olması fazla büyütülmemeli. Ne yapılmalı? Ne yapılacak alt yapıya dönüş, kendi öz kaynak düzenine sarılıp, paralı veya parasız transferlerde çözüm üretilmeli.

Bunu bu gün için Karasuspor’un başında olan, sarı kırmızılı aşkla takıma sahip çıkanlar alt yapı ve de Karasu’nun kendi öz kaynak düzenine dönüş adına gelecek adına santraya koyduğunu biliyorum. Bu konuda onlara sonuna kadar destek olurum. Karasuspor’un başında olanlara bir önerim olacak. Gelin herkesten para istemek yerine belli ölçülerde, kişinin gücüne göre her ay ödemek kaydıyla aidat üyeleri bulun. Karasuspor’a büyük paralar vererek katkı sunma devri geçti. Bu yoldan gidilen yol Karasuspor’a heyecan kattı ama kalıcı bir eser bırakmadı.

Gelin siz bu gün Karasuspor sevdalılarını verecekleri kadar aidat üyeliğini önlerine koyarak sarı kırmızılı üyelik aidatı projesini koyun. Örnek veriyorum, 100 aidat üyesi yapsanız bu üyeler 50 veya 100 TL verse aylık kazancınız ne olur?

Kıssadan hisse ben bu gün için, bu kriz döneminde bu kimseyi sıkmayacak aidat projesini önünüze koydum, gerisi size kalmış bir şey.

BEDAVADAN RONALDO OLUNMUYOR

Cristiano Ronaldo bana göre bu gün için dünyanın en önde olan futbolcusu. Her oynadığı takıma, hem milli takımına, hem kendi liglerinde, oynadığı hırslı, sonuç alıcı futboluyla hayat veren, can veren, doğru yaşam tarzıyla gönüllerde taht kuran bir mükemmel futbolcu resmidir. Yüreğindeki insan sevgisini, kazandıklarını çevresinden başlayarak dünyadaki yoksullarla ile paylaşmasını bilen Ronaldo benim için, hem futbolculuk, hem de insanlık yönü marka değeri yüksek olan bir örnek bir oyuncudur.

İyi bir oyuncu sadece iyi oynayan, oynadığı ile göz kamaştıran oyuncu olmuyor. Futbol dışı örnek yaşantısı da onu sahalardan alıp dışarıda da zirveye taşıyor. Dilimizin döndüğünce dünyanın bir ucundan onu anlatmaya çalışan biri olarak onunla ilgili, annesi le ilgili söylediklerini okuyunca anladım ki bir futbolcuyu, futbolcu yapan sadece oynadığı değil, yaşamın içine koyduğu örnek resimde onu alıp gönüllere ışınlıyor.

İşte Ronaldo ve işte Annesi ile ilgili verdiği yanıt. Soru, Annen hala seninle yaşıyor, neden ona bir ev almıyorsun. Cristiano Ronaldo’nun yanıtı, “Annem beni kendi hayatını feda ederek büyüttü. Ben yemek yiyeyim diye, geceleri aç uyudu! Tüm başarımı anneme adıyorum ve hayatta olduğu sürece benim yanımda olacak. İşte Ronaldo işte anne sevgisi, işte Ronaldo ve işte insanlık dersi, ne diyelim Allah herkese onun gibi bir evlat nasip etsin. Başlığımız neydi? Bedavadan Ronaldo olunmuyor.