Karasuspor Pazartesi akşamı itibarıyla yeni bir düşünce ile yola çıktı. Taraftarların Cihat Ekşi önderliğinde el verdiği Karasuspor yeni bir sürece koşacak. Bu sezon için balda, kendi içinde, civar ilçe ve köylerden bulunacak yeni oyuncularla yola çıkacak olan Sarı Kırmızılı ekibin gözü yüksekte olmayacak. Uçuk paralarla kurulan sarı kırmızılı alışkanlık artık Karasuspor’un yol haritasında olmayacak. Onlar ayaklarını, mevcut şartların çerçevesinde yorgana göre uzatıp geleceğin Karasuspor’un atılımını yapacaklar.

Yani kısacası Karasuspor yakında başlaması düşünülen, yakın derken Şubat’ın üçüncü veya martın ilk haftası itibarıyla başlama planları yapılan Bal liginde, gelecek adına düşünülen genç oyuncularla ve de Karasu’nun kendi çocuklarıyla yeni bir sürecin futbol senaryosunu santraya koyacak. Düşmek veya kalmak önemli olmayacak, ligde kalınsa da, düşme olayı yaşansa da Karasuspor yeni bir futbol planlamasını Serdar Ergelen önderliğinde vizyona koyacak.

GİT BALABAN, GEL BALABAN

Sakaryaspor’da ikinci Balaban devri, ilk Balaban devrine göre bayağı uzun sürdü. Adına emanetçi dediğimiz bu kardeş alt yapıdan üst yapıya yaptığı ikinci yolculukta aslında hiçte fena değildi. Bu süreçte Sakaryaspor Balabanla çıktığı 10 resmi lig maçında yedi galibiyet, iki yenilgi bir beraberlikle 22 puan toplarken sekiz puan kaybı yaşadı. Murat balaban sürecinin dış maç karnesi iyi, iç saha karnesi ise başarısızdı. İçerde alınan iki yenilgi bir beraberlik Sakaryaspor’a sekiz puan kaybettirdi. Böyle olunca da dışarıdaki başarı yönetimsel anlamda gözden düştü. Aslında bu süreç Murat Balaban’a teknik adamlık kariyeri için bayağı zenginlik kattı. Yani ne yapsa yaranamayacağı, yerine hep dışarıdan veliaht aranacak olan Balaban on maçlık Yeşil Siyah birinci adamlığında aslında başarılı olmuştur.

Gönderilmesi onun başarısızlığından değil, yönetimsel başarısızlığın, sezon başı yapılaşmasının yanlışlığını örtmek adına yapılan bir hamledir. Bana sorarsanız Sakaryaspor’daki teknik adam değişimi Sakaryaspor’u uçuramaz. Çünkü atı alan üsküdarı çoktan geçti. Bize de her zaman olduğu gibi yine bir play-off heyecanı kaldı. Biz bu hedefe Murat Balaban’la uçardık. Yönetim Balaban’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etmiş. Birde bizde teşekkür edelim. O bize beşte beş heyecanı, o bize yukarılara tekrarlardan bakma heyecanı yaşattı. Ama bir şey yapamadı, alt yapının yetkilisi olarak bize bir genç oyuncu bile kazandıramadı.

TARAFTARIN AK İSYANI

Sakaryaspor taraftarı AK Parti kongrelerine gösterilen ayrıcalığı gündemlerine taşımışlar. Bize yok ama size var öylemi diye serzenişte bulunan Yeşil Siyah taraftar grubu, Sakaryaspor kongresine izin vermeyen siyasi zihniyete göndermede bulunurken şunları da demişler, biz siyasetçi değiliz, bizim içimizde her görüş barınır. Ancak eğer siz Coronayı bahane ederek sivil toplum örgütlerinin kongrelerine geçit vermeyip, kendi kongrelerinizi yaptırıyorsanız, bu ayrıcalığında gün gelir bir karşılığı olur demişler. Ben değil taraftar diyor. Ben diyorum ki ak kongrelere corona uğramıyor ki, kongreleri yurt sattın da tam gaz yapılıyor. Hayırlı kongreler. İnşallah o kongre kalabalığından etrafa corona dağılımı olmaz. Ha bu arada Karasuspor’un kongresi de corona tedbirleri kapsamında yapılamamıştı.