Yenimahalle’de hem balıkçının derdini dinleyip, hem de erozyona uğrayan bölgeyi gezip olayın vahameti İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu tarafından il başkanına aktarıldı. İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan hiç vakit kaybetmeden ikinci gün İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır ile birlikte Karasu’ya geldi.

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun net açıklamalarını hep birlikte okuduk. Gazetemizin bu sayısında da haber içerikleri mevcuttur. Bende aşağıda biraz açıklamalardan kesitler vermek istiyorum.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Yenimahalle de gerçekleştirdiği ziyaret sonrası Başkan Sarıoğlu talihsiz açıklamalar okuduğunun altını çizdi.

Bu açıklamalara istinaden Sarıoğlu;

“Sözde yerli ve milli, devletin bekası diye diye yerli ve milli ülkenin bütün kazanımlarını yabancılara satanlarla bir olup, ‘Cumhur ittifakı çözer diyorsun’ öyle mi? Balıkçı barınağı 2022 bütçesinden çıkarıldı, yarım bırakılması erozyona sebep oluyor. Biz dile getirdik hadi çözün, o proje bu yıl bitsin, ciddiyetinizi herkes görsün. Biz gündem olma hayali kurmayız, ortada bir sorun varsa bunu gündeme getiririz. Yalanla bu iş yürümez” dedi.

Sarıoğlu’nun basın açıklamasını gazetemizden ve sitemizden zaten okuyacaksınız. Açıklamalardan bir kesit daha vermek istiyorum.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Karasu’ya geliyor; insanların derdini dinliyor; balıkçı esnafı ve Yenimahalle halkı ile hasbihal ediyor ve bu olayı TBMM’ye taşıyacağını, dikkatleri Karasu’ya çekeceğini söylüyor.

Peki, şimdi soruyorum; Siz iktidar ortağının Karasu’daki temsilcisi, bu güne kadar Karasu’daki hangi sorunu dile getirip çözüm için vekilinizi ilçemize getirebildiniz? Bir bakan sallanmaz ama bir bakanlık sallanır. Derdi olan bu milletin, derdi ile bu devletin tüm birimleri sallanır. Bizim anlayışımızda hükümetler millete hizmet için vardır. Sizi de anlıyorum. Sizin anlayışınızda koltuğunuzu korumak her şeyden önce gelir keza ÜSTLERİNİZDEN ALDIĞINIZ TALİMATLAR KADAR KONUŞABİLİRSİNİZ” şeklinde açıklamalar gerçekleştirdi.

Karşı taraftan kurumumuza bu açıklamalar doğrultusunda hiçbir basın açıklaması gelmediği için karşı tarafın düşüncelerini siz değerli okurlarımız ile paylaşamadık.

Burada taraf tutmak değil, insanların derdi ile dertlenen kişileri tebrik etmeyi bilmek gerektiğini dillendiriyoruz. İYİ Parti İl Delegesi Bahattin Topal’ın çok güzel bir açıklaması var “Sizi engelleyen kim, yapın biz de teşekkür edelim” dedi.

Her şey aslında “Sizi engelleyen kim, yapın biz de teşekkür edelim” dedi. Cümlesinde…!

SON DÜZLÜK

6 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Karasu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı seçiminde mevcut Başkan İlyas Balcı tekrardan aday.

İlyas Balcı’nın karşına aday olan Cihan Emre ve Hüseyin Can’da çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Esnaflar ile bir araya gelen Balcı, Emre ve Can’a şimdiden başarılar dilerim. Karasu için ne hayırlı ise inşallah seçim de o yönde sonuçlanır.

Güçlü 3 aday

İlyas Balcı
Cihan Emre
Hüseyin Can

Bu 3 isim senelerdir tanıdığımız sevdiğimiz isimler. Şimdiye kadar her esnafımızın aklında bir isim belirlenmiştir. Konuşulacak fazla bir konu olduğunu da düşünmüyorum. Her zaman söylemişimdir. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Kırgınlık dargınlık olmaması tek temennimiz. Hepimiz bu ilçede yaşıyor ekmek yiyoruz. Birilerinin güdümü ile hareket etmeden kendi özgür hür irademiz ile seçime gidiyoruz. Bu seçimi esnaflarımız yapacak, bizler yapacağız.

Şimdiden yarışa giren 3 değerli isime başarılar diler, seçilecek olan kişiyi tebrik ederim.

8 MART

Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.