2020 yılının son büyük gezegen olayı 21 Aralıkta Kova burcunda gerçekleşiyor. Satürn ve Jüpiter gezegeni aynı anda Kovanın 0°sında kavuşuyorlar.

Satürn astrolojide zorlayan, sıkıntı yaratan ama bize en nihayetinde sağlam dersler veren bir gezegendir. Sert ve disiplinli bir öğretmen gibidir. Kopya çektirmez, torpil yapmaz, biz dersi anlayana kadar da sürekli aynı konularda sınar. Teknik olarak kötücül denir

Jüpiter ise tam tersi bir şeyleri daha rahat verir. Büyütür genişletir. Kolaylıkla, çaba harcamadan elde ederiz. Şans gezegeni olarak geçer. Teknik olarak iyicil denir. Örneğin kişisel haritada parayla ilgili bir evde ise bu konuda bir artış sağlar. Ama para gelişinde mi yoksa gidişinde mi artış olur orası ayrı.

Yanı bu iki gezegen arkadaş ying yang gibidir. Özellikleri zıttır ama ikisi de lazımdır. Biri ruhu biri bedeni temsil eder.

Konumuza geri dönecek olursak, Kova burcu halkı, halkın çoğunluğunu avam kesimi anlatır. Aynı zamanda teknik işleri teknolojiyi, özgürlüğü halkın eşitliğini anlatır. Kova burcu her insanın eşit haklara sahip olmasını ister. Bu iki baba gezegenin Kova burcuna geçiyor olması bahsettiğim konularda sıkıntılar sınavlar ve beraberinde mükâfatını alacağımız anlamına geliyor.

Gündem konumuz tabi salgın olduğu için, bu olaydan dolayı getirilen kısıtlamalar, özgürlüğün elden alınması yani karantina süreçleri, sağlık ve işçi kesimde maddi sıkıntıları artması derken çok büyük bir devrim zamanı geliyor. Belki de halkın kendi hakkını savunmak için yapacağı girişimler sonrasında elde edeceği bir zafer olacak.

Türkiye Astroloji haritası için baktığımızda bu durum değişim ve dönüşüm anlamına geliyor. Kova burcu Türkiye’nin 8. Evine denk geliyor. 8. Ev maalesef oldukça zor bir evdir. Konuları ise ölüm değişim dönüşüm mahkeme borçlar. Ne kadar sevmediğimiz konu varsa bu evdedir. Ama hayatin devamlılığı için ölüm olacak ki doğum olsun. Değişim ve dönüşümün sancılı ama sonunda güzel nimetler verdiğini söylememe gerek yok herhâlde..

Ne zaman rahat ederiz derseniz de, 2021 Mayıs ayından 2021 Ağustos ayına kadar Jüpiter Balık burcunda seyredecek. Bu durum nispeten daha rahat ama Ağustos sonrası tekrar Kova burcuna geçişte zorluklar kaldığı yerden devam. Özet olarak 2021 2020 yılına benzer. 2022 yılı ise 2019 a benzeyecek gibi duruyor.

Gelelim bütün bu zorlukları neden yaşadığımıza. Efendim her yazımda özellikle üstünde durduğum konu ruhsal tekâmüldür. Bu konu Astrolojinin de ötesindedir. Yaşanan her olayda tek bir amaç vardır. Kolaylıkla bir şeyleri öğrenmeyen insanoğluna acı ile bir şeyleri öğretmek. Söyle bir düşünelim neredeyse hepimiz Yaratıcının izni olmadan bir yaprağın bile kıpırdamayacağına inanırız. O zaman bu olaylardan haberi olmalı değil mi? Bizi bizden daha çok düşünen bir Yaratıcının olduğunu yerde korkudan bahsediyorsak kendimizde ne eksik ona bakalım. Ve daima kendi üzerimize çalışalım.