Karasu turizm ilçesi mi? Yıllardır bu sorunun cevabını arıyoruz. Kimisi doğal güzelliklerinden dolayı öyle olduğunu düşünüyor kimisi hava şartları yüzünden ve yönetimsel zihniyetten turizm ilçesi olamayacağını düşünüyor.

Mevsim kısa sürüyor buna katılıyorum. Bunu uzatmak için bir dizi öneriyi daha önceki yazılarımda defalarca söz ettim. Gelelim yönetimsel ve halkımızla ilgili sorunlara.

Karasu' da yıllardır işletmecilik yapan biri ortaklarıyla yeni bir mekan açmak istiyor. Milyonlarca liralık yatırım yapacaklar ilçemize. Onlarca kişi istihdam edilecek. Yok sundurmaymış, yok direk sayısıymış gibi eften püften sebeplerle bu yatırımı belediye engellemeye çalışıyor. Neden arkadaş neden yahu? Sizin kamu kurumu olarak bu yatırımları teşvik etmeniz gerekmiyor mu? İşleri kolaylaştırmanız yardımcı olmanız gerekmez mi? Turizm bölgesine açılacak bir işletmeye bu yapılan engeller malesef yeni açılacak olanlara da kötü örnek oluyor. Bir yatırımcı bunları görüp buraya yeni bir yatırım yapar mı? Sanmıyorum.

Gelelim Luft Beach olayına. Bu sefer halkımızın kendi kendine galeyana gelmesiyle valinin bundan kendine pay çıkarması sonucu yepyeni mis gibi mekan mühürlendi. Nedir bu olay derseniz kısaca; Adamlar aylar öncesinden iki gün sürecek bir konser organize etmişler. Hem mekanlarının tanıtımı hem para kazanmak win win diyeceğimiz gayet güzel bir plan. 1000-2000 bilet satmışlar (gidenlerden öğrendiğim) bir bilet 150-200 lira civarı desek yaklaşık 250.000 liralık bilet satılmış. Konserin ikinci gününe Karasulu bir kardeşimizin şehit haberi geliyor. Bir kesim şehit haberinin olduğu gün nasıl konser verirsiniz diye sosyal medyadan linç kampanyası başlatıyor. Sonucunda diğer gün Valilik mekanı mühürlüyor.

Şimdi kendinizi mekan sahiplerinin yerine koyun. Aylar öncesinden bunu planlayıp sanatçılara ödeme yapmışsınız, binlerce bilet satışı yapmışsınız, Karasu dışından yüzlerce insan bu konser için gelmiş, Korumalar tutmuşsunuz, sergiler açmışsınız kiraya vermişsiniz falan acı bir haber o güne denk geliyor. Konseri iptal etmenin maliyetini düşünebiliyor musunuz? Ayrıca eğlence mekanı olarak sadece konser ve canlı müzik mekanları mı var? Kafelere, restoranlara, kıraathanelere, internet kafelere, Playstation salonlarına, halısahalara gibi gibi onlarca mekana kimse tepki göstermiyor. Müzik dinlemek saygısızlık da Fifa oynamak saygısızlık değil mi?

Sonucunda yeni açılan hevesle başlanan bir turizm yatırımı daha negatif bir tutumla bastırıldı. Böyle mekanların sayısının artması gerekirken daha çok köstek olarak engellemeye çalışıyoruz. Burayı bir turizm cennetine çevirebiliriz. Ama bu stratejiyle çok zor arkadaşlar üzgünüm...