31 yıldır Sakarya Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlığı koltuğunda oturan Hasan Alişan tekrardan başkan seçildi.

Seçime hafta kala Sakarya Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanlığı adaylığını açıklayan Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cevat Davulcu seçim günü seçimden çekilme kararı aldı.

Hasan Alişan’ın karşısına aday olarak çıkan Cevat Davulcu adaylıktan çekilmemiş olsa ne mi olurdu? Bence seçim zorlaşır ve seçimi alma şansını da elinde bulundurmuş olurdu.

Adaylıktan neden çekildiği sorularını da “önümüzdeki günlerde açıklama yapacağım” diyerek cevapladı ve sorular havada bırakıldı.

Mevcut Başkan Hasan Alişan’ın listesinde yer alan bazı isimler listede yer alma rahatsızlığı yaşadığını çıkan haberlerde görmüş olduk.

Listede yer almak istemediğini dile getirmelerine rağmen listede isimlerini gören oda başkanları istifalarını vermeye başladı.

Bu durumu değerlendiremeyen isim ise Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cevat Davulcu oldu. Bu seçim çok farklı geçebilirdi. Biraz geç alınmış bir karardan, hemen vazgeçilmesi Hasan Alişan’ın işine yaramış oldu.

Yenilik her zaman iyidir ama değişimi tam anlamıyla istemek maalesef biraz cesaret istiyor. Bu seçim çok farklı olabilirdi ancak değişen bir şey olmadı.

Hasan Alişan’ı tebrik eder başarılar dilerim.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

BAYRAKTAR ÖN PLANDA

Kocaali’de ilçesinde doğan, Bursa Uludağ Üniversitesi Turizm İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ni bitiren daha sonra serbest avukat olarak çalışma hayatına başlayan Lütfi Bayraktar Sakarya Üniversitesinde işletme dalında tez çalışması yaptı.

Lütfi Bayraktar bir dönemde Ak Parti Kocaali İlçe Başkanlığı da yaptı. 01.12.2007 tarihinde yapılan Fiskobirlik Genel Kurulunda Yönetim Kuruluna seçildi. Fiskobirlik Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Bayraktar 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti Sakarya milletvekili aday adayı oldu ve Ak Parti’den 7. Sıra Sakarya milletvekili adayı gösterildi.

Hemen hemen her yerde cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekilliği genel seçimi için Bayraktar’ın listede yer alacağı yayılmaya başlandı.

Öncü Gazetesi ve Karasuhaberleri.com olarak Lütfi Bayraktar ile bir araya gelip adaylık ile ilgili merak edilen soruları kendilerine iletip okurlarımız ile paylaşmayı diliyoruz.