Çocuklarımızı olduğu gibi kabul etmenin önemi büyük,

Eğer çocuklar şartlı sevildiyse olduğu gibi kabul edilmeyip onay almadıysa karşılıksız sevgi ve onay vermek zorlaşıyor.

Çocuklar anne-babayı karşılıksız sever. Hatta anne ve babası kötü davransa bile çocuk yine de gelip anne ve babasına sarılır. Ama maalesef ebeveynler çocukların bu karşılıksız sevgisini sömürüyor. İsteklerimiz doğrultusunda temiz, uslu, çalışkan, uyumlu olmalarını istiyoruz. Sevgilerini suiistimal ediyoruz.

Çocuklar sevgi ve değeri “rol model alma” yoluyla edinilir. Çocuklar erken yaşlardan itibaren, önce ebeveynlerini, sonra çevrelerindeki akranlarını ve kişileri model almayı öğrenirler. Değerler, çocuklara oyun sırasında da aktarılır. Örneğin, bir çocuğun oyuncak bebeğini uyutması, onunla ilgilenmesi ve beslemesi, toplumun annelik değerini, sosyal rolleri yansıtır.

Biz ebeveynler ne kadar doğru rol model olursak çocuklarımıza onları için iyi bir gelecek hazırlamış oluruz.

Sevgili okurlarım, uzun zamandır Karasu Haberleri ve Öncü Karasu ailesi ile birlikte yürüttüğümüz köşe yazarlığına iş yoğunluğum sebebiyle ara vermek durumunda kalacağım. Öncelikle beni sizlerle buluşturan, emeği geçen Karasu Haberleri ve Öncü Karasu ailesine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Aranıza tekrar en kısa zamanda dönmek dileğiyle sevgi ve saygılarımla…