Tek bir çizgiyle kendinizi ifade edin! Tüm dünyayı ilgilen içinde bulunduğumuz hastalık sürecinin ne kadar devam edeceğini bilemiyoruz.  Her gün yeni kararlar ve yeni oluşlar içerisindeyiz.  Hastalığın devam ettiği gibi yaşamsal fonksiyonlarımızda devam etmek zorundadır. 

 

Bizler ilk başta yaşadığımız stresi azaltmış ve hastalıkla biraz daha mücadeleci bir rol üstlenmiş durumdayız. Peki, ne yapacağız? Her gün hastalık psikolojisiyle mi yaşayacağız? Ya da her gün acaba bana ne zaman bulaşır bu hastalık diye mi düşüneceğiz? Ya da pes edip her şeyden vaz mı geçeceğiz?

 

Yaşadığımız bu sürecin ne yazık ki ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Ben küresel bir sorun olan bu hastalıkla evde kaldığımızda onunla savaştığımızı düşünüyorum. Nasıl mı? Elbette psikolojik olarak.

 

Bu süreci zihinsel olarak da sağlıklı bir şekilde yürütebiliriz. Elbette bu süreç için seçeceğimiz bir çok yöntem bulunuyor, her birey kendine uygun yöntemi seçebilir fakat ben bu yazımda ‘Single Line Drawing’ yani tek çizgi tekniğine yer vereceğim.

 

Single Line Drawing özgürce çizim yapmak olarak tanımlanabilir lakin tek bir önemli noktası vardır: çizilecek olan resim tek bir çizgiden oluşacaktır. Hata yapma derdi olmadan elini özgürce hareket ettirerek yapılan çizim ruha gerçekten çok iyi geliyor. Bence bu yazıyı şuan okurken etrafınıza bir bakın derim ve hemen elinize bir kalem kâğıt tutuşturun, bakalım içinizden neler geçecek. İsterseniz kendiniz yapın, isterseniz çocuğunuza anlatın ve bir oyunmuşçasına bırakın kendinizi çizgilere.

 

Bu teknik aynı zamanda yeteneği olmayan fakat resimden de kopamayan herkes için oldukça güzel bir durum. Çünkü kimse sizi eleştirmiyor ve kimse bu tekniği eleştirmek için size sunmuyor. Kendi isteğinle ruhunu dile getirebilir ve yine kendi isteğinle ruhunu anlamlandırabilirsin.

 

Bu duygunun verdiği rahatlık sayesinde bence herkes hayatında en az bir kere Single Line Drawing tekniğiyle resim yapmalı. Türkiye’nin birçok yerinde bu tekniğe özel atölyeler düzenleniyor ve bu atölyelerde tekniği uygularken nelere dikkat etmeniz gerektiğinin bilgisini ediniyorsunuz. Yani hem bilgi alıyor hem çiziyorsunuz hem de sosyalleşiyorsunuz.

 

Ve bu tekniğin şöyle güzel yönleri de var; eğer isterseniz çizdiğiniz resimleri sonradan sanata da döndürebilirsiniz. Örneğin çizdikleriniz;  bardak, yastık, tabak ya da çerçeve modellerinde evinizin bir parçası haline gelebilir.

 

Hadi biran önce deneyimleyin ve bu süreç içerisinde hayatınıza güzel bir farklılık katın…

 

Hayırlı haftalar…