-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, parti binasında Pazartesi günü haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamasında çeşitli konuları eke alan Kara, Karasu Belediyesi’nin mahallelerdeki hizmetlerinde adaletsiz olduğunu vurguladı.

“Karasu Belediyesi’nin kırsal mahalle olarak adlandırılan yerlerdeki bazı uygulamaları yeniden değerlendirilmeli” diyen Başkan Kara, “Kırsal mahallelerde belediye vatandaş iş birliği adı altında yol yapımlarına gidiliyor. Bu sistemle hem hizmet getirilmesi hem de hizmetin benimsenmesi amaçlanıyor. Ancak şehir merkezinde yapılan beton yol ve asfaltlar için bu şekilde bir uygulama yapılmıyor” şeklinde konuştu.

KIRSALDAKİ BEDEL ÖDÜYOR

Şehir içinde beton dökülen yol için vatandaştan para alınmayıp kırsal mahalledekinden talep edildiğinde adaletsizliğin söz konusu olacağına değinen Kara, “Diğer uygulamayla da her hanenin standart çöp kovası edinmesi ve bu şekilde çöplerin toplanması amaçlanıyor. Bunda da kırsal mahallelerde hayata geçiriliyor, şehir merkezinde uygulanmıyor. Şehirdekilerin bedava aldığı hizmetler için kırsal mahalledeki vatandaşlar bedel ödüyor” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde iki şube müdürünün geçici görevde olması nedeniyle altı aylık görevlendirme süresince görev yapacak kişilerin başvurularının alındığını da ifade eden Başkan Kara, şube müdürlüklerinden birine özel büroda görev yapan bir ismin atandığını ancak diğer şube müdürlüğü için görevlendirme yapılmadığını belirtti. Olayı enteresan bir durum olarak değerlendiren Kara, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

ZAMAN DARALIYOR

Makamların vatandaşa hizmet etme yerleri olduğunu hatırlatan Başkan Kara, “Değerli basın mensupları İlçemi Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışma barışını bozacak bazı uygulamalar yapıldığı ile ilgili birtakım söylentiler kulağımıza geliyor. Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapıldığı iddia edilen keyfi uygulamalar da tarafımızdan titizlikle inceleniyor. Kimse bulunduğu makam ile kişisel egosunu tatmin etmemeli” ifadelerini kullandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kampüsü içim sürecin sonuna gelindiğini belirten Münir Ali Kara, “Kuzey’deki belediye başkanları bu konu ile ilgili bir araya geldi ve Ankara’dan randevu talep edilmesi kararlaştırıldı. Ancak halkın bu konuda harekete geçmesi ve bu bölgenin üniversite kampüsüne hazır olduğu mesajı net bir şekilde verilmeli” dedi.

Tartışmasız SUBÜ kampüsü için en uygun yerin Karasu olduğunu bir kez daha vurgulayan Kara, “Eğer bu işi başaramazsak gelecek nesiller bize, ‘Bu kadar imkanı olan bir yeri nasıl anlatamazsınız?’ diye sorar. Biz siyasilere düşen bu yerin doğru ifadesini sağlamak ve Karasu’ya SUBÜ Kampüsünü kazandırmak” şeklinde konuştu.

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI İZLE: