-

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İl Başkanlığı seçiminde tek aday olmama rağmen delegeleri gezip oy isteyen bir İl Başkanı olarak belirtmek isterim ki; Sakarya delegeleri kendisini arayan ve destek isteyen herkese destek olmuştur, olmaya çalışmıştır. Üst Kurul Delegelerine hakaret etmekten artık vazgeçin” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Levent Arslan, Kılıçaslan’ın paylaşımına sert ifadeler ile cevap verdi. Arslan, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

YÖNLENDİRME YAPTINIZ

“Sayın il başkanım Selçuk Kılıçaslan, 12 Ağustos 2018 yılında yapılan GİK seçiminde üst kurul delegeliğim sürecinde bize seçim salonunda listeler getirmediniz mi? Getirdiğiniz isimleri ‘Genel başkanımız sizden rica ediyor’ demediniz mi? Sakarya genel kurul delegelerini yönlendirmediniz mi?

31 Mart Yerel Seçimleri’nde olanlar ile ilgili mevcut ilçe başkanları ile yüzleştiniz mi? Pazar günü yapılan kongrenin aynısı olduğuna eminim. Geldiğiniz günden bu yana dört yönetim değiştiniz. Her yönetimde 50 kişi olsa 200 kişi gitti partiden. Ve bunlar normal yolla değil partimize küserek gitti.

BİR ÇOK KİŞİYİ HÜSTÜRDÜNÜZ

Sakarya'da tek aday çıkmanız konusunda ne yazık ki yine size katılamayacağım. Çünkü Sakarya'da İYİ Partili birçok insanı küstürdünüz, dışladınız hatta Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cihan Kolip ile resim çekilene tepki vermediniz mi? Aday olmak isteyenlere ‘Ankara ve Ümit Bey arkamda, boşuna uğraşmayın’ demediniz mi?

Kurucu olan şahsıma bile sizin ile arası iyi olmayanlar ile görüştüğüm için ‘Telefonda yanlış kişiler ile takılıyorsun, o yüzden dışlanıyorsun’ demediniz mi? Ama unuttunuz, sizin beni dışlamaya gücünüz yetmez.

AYRIŞTIRIYORSUNUZ

İşgal ettiğiniz koltuk nedeni ile belki bir süre partimin teşkilatlarından uzak kalabilirim. Ama ne Genel Başkanıma olan güvenimi engelleyebilirsiniz, ne de kurucu olduğum partiye olan sadakatimi…

Biz Sakarya kurucuları sustukça siz daha da ileriye gidiyorsunuz. Kırıyor, ayrıştırıyorsunuz. Biz, makam ve mevkilerin geçici olduğunu biliyoruz. 20 Eylül’de yaşanan hadiselerin sebebi ne yazık ki kendi menfaat ve ikballeriniz için harcadığınız insanların ahıdır.

Unutmayın ki siz evde otururken biz, bu partiyi kurmak için alın teri döktük. Hakaretler yedik, ambargolar yaşadık yılmadık, yıkılmadık. O yüzden bundan sonra da yıkılmayız. İYİ Parti içerisindeki ana sorun, ne yazık ki itibar düşmanlığı yaptığınız kişilerin kenara çekilmesidir. Belki bugün yine size ses çıkarılmayacak ama bir gün biz daha yüksek ses ile konuşacağız”