-

AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 31 Ekim günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım” ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, yapılan paylaşım sonrası bir basın açıklaması yayınladı. Ünal’ın “Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözlerini hatırlatan Sarıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

ELEŞTİRENE BAKIN

“Bunun neresi çarpıtma? Bal gibi Cumhuriyet düşmanlığı. Ziya Paşa ne demiş? ‘Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?’ Biz anladık Türkçe’si, düşünce üretmesine yetmiyor! Açıp bir tane tarih kitabı okumamış, aslını, neslini bir kez araştırmamış şahıs çıkıyor Cumhuriyet’i ve devrimleri eleştiriyor.

Gerçi okusa araştırsa ne önemi var? İnanç körlüğü ve hezeyan... Bilgi böylelerini değiştirmez. İşte bu cahil düşüncenin gerçek ana fikirleri de budur. Halkı gördüğümüz gibi cehalet yönetiyor. Oysa alfabe değişti, dil değişmedi. ‘Cumhuriyet dilimizi değiştirdi’ diyenler kendi çocuklarını Avrupa’da, Amerika’da okutuyor. Bu ne aymazlıktır!

İÇ DÜŞMANLAR SES VERMEYE BAŞLADI

Buradan AKP ve MHP’ye seslenmek istiyorum. Dışarıdaki Cumhuriyet düşmanları belli ama içerideki düşmanlar da ses vermeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti’ne düşman olduğunu resmen ilan eden bu şahsa siz ne yaptınız? Neden hala Türkiye Cumhuriyeti meclisi çatısı altında? İstifa sözleri yetti mi?

Atatürk'ü kimsenin mevcut zamanda karalamaya hakkı yoktur. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin küllerinden doğmuştur. Kurucu lideri karalamak, geçmişle kirli siyaset yapmak geleceğe fayda sağlamaz. Devrimlere ve Atatürk’e saldırmak dışı küçültür.

Dünyada 40 ülkede büstü bulunan, Londra’dan Bangladeş’e kadar caddelere meydanlara ismi verilen, hem hukuk fakültelerinde hem askerî okullarda doktrin ders olarak okutulan Atatürk’ten başka ikinci bir adam gösterebilir misin?

ATATÜRK DÜŞMANLARI’NIN SON DEVRİ

Gönlümüz rahat, içimiz ferah Atatürk düşmanları ile son devire girmiş bulunmaktayız. Kimileri farkına vardı ve gemiyi terk etmeye başladı. Kimileri için filika olmadığından o gemi ile batacaklar. Biz de memnuniyetle batışlarını izleyeceğiz Son olarak Türkçemiz ve Türklük’ün içine sinmeyen varsa beklentileri Arabistan'da, Yunanistan'da, Ermenistan'da mevcuttur. İstediğiniz zaman gidersiniz. Burası ‘Türküm’ diyebilenlerin vatanıdır”