-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Müdür Ali Kara, Pazartesi günü parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamalarında çeşitli konulara değinen Başkan Kara, erken seçimi ele aldı. Ülkenin ekonomik saldırı altında olduğunu ifade eden Kara, “Ekonomik gidişatı gündeme getirerek ülkeyi suni bir erken seçim arayışındaymış gibi göstermenin kimseye de bir faydası yok” sözlerine yer verdi.

“Erken seçim olan bir ülkede seçim dışında bir şey konuşulmaz” diyen Münir Ali Kara, “Seçim ekonomisi uygulanacağı için belirsizlik hakim olur. Yatırımlar durur. Dış bağlantılar dondurulur. Seçim olmayacağı halde seçim söylentisi çıkarmak ülke ekonomisine, dış politikasına ve hatta uygulanan tüm politikalara zarar verebilecek” ifadelerini kullandı.

Erken seçim olsa seçim isteyenlerin neyi hedeflediklerini bilmediklerini söyleyen Başkan Kara, “Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden politika yapılmaz. “Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin” mantığında olanların ne bu ülkeye ne de insanlığa vereceği hiçbir şey yok” dedi. Kara sözlerinin devamında, “Buradan hareketle bulanık suda balık avlamaya çıkanlara, piyangodan çıkacak bir cumhurbaşkanlığı beklentisi olanlara buradan çok net olarak söylüyorum ki avucunuzu yalarsınız” şeklinde konuştu.

SORGULANMASINA NEDEN OLACAK

“Karasu’da gerçekleştirdiğimiz yerele ilişkin değerlendirmelerden Karasu’da Cumhur İttifakı’nın çatırdadığına ilişkin pay çıkaranların da olduğunu üzülerek görüyoruz” diyen Kara, “Ülkemizde bunca sorun sıkıntı varken yereldeki tartışmalar Cumhur İttifakı’nın çatırdadığını göstermez. Bilakis şeffaflığını gösterir. Bugün gerçekleştirdiğimiz eleştiriler de “Dost acı söyler” kategorisinde değerlendirilmeli. Bu noktada eleştirilerimizden genelleme yapmaya çalışanlar, söylemlerimizi yukarılara taşıyıp hayal kurmamalı” diye belirtti.

Sakarya Gaz Sahası’nda sondaj çalışması yapmak için yola çıkan Kanuni Sondaj Gemisi’nin, Zonguldak’taki bakımlarının yapılmasının ardından çalışmalarına başlayacağına da değinen Kara, “Geçtiğimiz hafta yaşanan bu gelişme de Türkiye’nin doğalgaz konusunda ne kadar ciddi atılımlar içinde olduğunu gözler önüne seriyor” sözlerine yer verdi.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere yönelik sosyal medya paylaşımlarına vurgu yapan Başka Kara, “Tedbirlerle alay etmek, mücadeleyi hafifletecek yorumlarda bulunmak, sosyal medyadan mizahi paylaşımlar yapmak kimseye bir fayda sağlamayacak. Hastalık burnumuzun dibine gelmiş, virüs kapımıza dayanmışken, sosyal medya hesapları üzerinden ‘Virüs saat 10’da dışarı çıkıyormuş’, ‘10’dan sonra kafelerde virüs varmış’ şeklinde paylaşımlar yapmak alınan diğer tedbirlerin de sorgulanmasına neden olabilecek” dedi.

MÜNİR ALİ KARA'NIN BU HAFTA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI: