-

Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümü dolayısıyla Salı günü saat 09:00’da Atatürk Bulvarı’nda Atatürk heykelinin önünde bir program düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü tarafından gerçekleşen programda İlçe Başkanı Aykut Süt, İlçe eski Başkanı Nurhan Aydın, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu.

İlçe Başkanı Süt ile ilçe yönetim kurulu üyesi Sevgi Dakak, Atatürk heykeline çelenklerini sundu. Ardından Başkan Süt, günün anlam ve önemine ilişkin yayımladığı mesajını okudu. Süt, “Yirminci yüzyıla damgasını vuran ve ezilen ulusların esin kaynağı, yeri doldurulamayacak bir büyük devrimci ve ‘Devlet Adamı’nın aramızdan ayrılışının 82.yılında O’nu arıyoruz, özlüyoruz ve saygıyla anıyoruz” diyerek sözlerine başladı.

BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ

“Ulusal Kurtuluş Savaşı ile bize bağımsızlığı armağan eden, ülkemizi teokratik devletten demokratik laik Cumhuriyet’e; insanlarımızı, kulluktan özgür birey olmaya taşıyan Yüce Atatürk’e borcumuzu ödeyemeyiz” şeklinde konuşan Aykut Süt, mesajına şöyle devam etti:

“Dış ve iç düşmanlar ve onların yerli işbirlikçilerine karşı iki büyük eserini hem kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’i hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ni dimdik ayakta tutmaya, devrimlerini, bize kazandırdığı sayısız eserlerini korumaya, aydınlanma yürüyüşümüzü sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda ölmek var dönmek yok. Rahat uyu büyük Atatürk!”