-

Karasu Belediyesi’nde geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren puantaj sistemine ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan İYİ Parti ilçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, bu sistemle düşük puan verilen çalışanların işten çıkarılmasına değindi.

“Karasu Belediyesi'nde son birkaç aydır yürürlüğe giren ve ilçe gündeminin de dikkatini çeken ve hangi amaçla getirildiği bilinmeyen puantaj sistemi, can yakmaya devam ediyor” diyen Başkan Sarıoğlu, “Geçtiğimiz haftalarda hangi gerekçe ile düşük puan verildiği açıklanmayan ve memur olacağı günü sayan belediye çalışanlarının sözleşmesinin direkt iptal edildiğine ve defalarca birimlerinin değiştirildiğine şahit olduk” ifadelerini kullandı.

Belediye çalışanlarının kaderinin, puantajı verecek olan ilgili birim müdürleri ve belediye başkanının iki dudağının arasında olduğunu vurgulayan Hasan Sarıoğlu, “Nitekim geçtiğimiz günlerde engelli kontenjanından Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan biri olmak üzere üç kişi, düşük puan verilerek işten çıkartıldı. İşten çıkarılanlar ve çıkartılma gerekçeleri kamuoyuyla paylaşılması gerekirken belediye yöneticilerinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında Karasu Belediyesi Başkanı İshak Sarı’ya seslenen Sarıoğlu şu ifadelere yer verdi:

Puantaj sistemi neden getirildi?

Puantaj sisteminde, belediye çalışanına puan verilirken dikkat edilecek olan kriterler neler?

Geçtiğimiz ay ve bu ay, çalıştıkları birimleri değiştirilerek farklı birimlere gönderilen ve adeta mobing uygulanan ya da çıkartılan işçiler için hangi gerekçe ile değişikliğe gidildi ya da işçilerin işlerine son verildi?

Engelli kontenjanından Temizlik işleri Müdürlüğü’nde çalışan işçinin puanı neye göre verildi?

Bu sistemle 25 işçinin daha çıkartılacağı konuşuluyor. Konuya ilişkin açıklama yapmak için daha ne bekleniyor?

Sayın başkan, bir açıklama yapmanın zamanı geldi de geçiyor. Buradan belirtmek gerekirse, İYİ Parti olarak biz bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.