-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajına Anadolu topraklarının her dönem büyük güçlerin hedefi konumunda olduğunu ifade ederek başlayan Kara, “Ülkemizde yönetim zafiyetini bekleyenler her daim gözlem halinde” dedi.

Dün olduğu gibi bugün de aynı öfke ve hayal ile ülkenin güç kaybetmesini bekleyenlerin tetikte olduğunu belirten Başkan Kara, “Ancak ülkemiz dün olduğu gibi bugün de dimdik ayakta. Anadolu dün olduğu gibi yarın da Türk olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

KÜRT SORUNU YOK

Türkiye’de Kürtlerin birinci sınıf vatandaş olduğunu ifade eden Münir Ali Kara, “Papa’nın Irak’ı ziyaret etmesinin ardından kürdistan haritası ortaya konuldu. Laz, Çerkez, Abhaz ne ise Kürt de odur. Türkiye’nin Kürt sorunu yok. Kürt, benim öz kardeşim. Türkiye’de vatanını seven ile teröristin kavgası vardır” ifadelerini kullandı.

“Misak-ı Milli çerçevesinde topraklarımız bir bütündür” diyen Başkan Kara, “Parçalanamaz. Ama eğer ‘illa bölüşelim’ derseniz aldığımız fiyata veririz. Biz bu toprakların bedelini kanla ödedik. Hatırlatmak isteriz” şeklinde belirtti.

İstiklal Mücadelesi’nin bizzat içinde yer almış olan Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın o zamanın ruhunu gelecek nesillere taşıdığını vurgulayan Kara, “Ne İstiklal Mücadele’mizin ne de İstiklal Marşı’mızın dünyada eşi benzeri yoktur. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.