-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Ülke ve ilçe gündeminden çeşitli konulara yer veren Başkan Kara, Cumhur İttifakı’nın zaferi ile sonuçlanan yerel seçimlerin üzerinden iki yılın geçtiğini hatırlatarak vatandaşlar tarafından sürecin doğru değerlendirilmesi ve Cumhur İttifakı’nın gücünün doğru algılanması gerektiğini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Karasu’da sahil projesinin başlatıldığını söyleyen Münir Ali Kara, “Bu projeye göre sahil kenarına duvar ördü, örülen duvar kamuoyunun tepkisinin ardından yıkıldı. Yapım ve yıkım arasındaki masraf maalesef Karasu Belediyesi bütçesine yansıdı. Bu noktada Karasu Belediyesi’nin iktidar partisi dışındaki partilerin ilçe başkanları ile bir araya gelmesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hareket etmesi gerekiyor” dedi.

KENT KONSEYİ’NİN KURULMASI ZORUNLU

“Yol yaparken en azından Şoförler Odası Başkanı’na, esnafla ilgili karar alırken Esnaf Odası Başkanı’na, tarla yolları ile ilgili adım atarken Ziraat Odası Başkanı’na bilgi verirseniz daha az hata yaparsınız” şeklinde konuşan Başkan Kara, “Her gün kendini hesaba çeken kişilerin son hesabı kolay olur, denir. Sivil toplum kuruluşları ve muhalefet ilçe teşkilatları sizin kendinizi her an sınava çekmenize ve her an seçime hazır olmanıza vesile olur” ifadelerini kullandı.

Kent konseylerinin kurulmasının zorunlu olduğuna vurgu yapan Başkan Münir Ali Kara, “Kent Konseyi bu tip tartışmaların yapıldığı ve sonucunda yaşadığımız kentin menfaatinde herkesin söz sahibi olduğu sivil oluşumlardır. Bu oluşumları siyasi rakip olarak değil, yönetimde paydaş ve çözüm ortağı olarak görmek demokrasinin gereğidir. Buradan hareketle ilgilileri bu konuda gereğini yapmaya davet ediyoruz” sözlerine yer verdi.

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ

“Proje Karasu’ya değer katacak nitelikte olmakla beraber, oldu bittiye getirilmek üzeredir. Kamuoyu yeterince ve tatmin edici şekilde bilgilendirilmedi” diyen Münir Ali Kara, “Başından bu yana yaptığımız eleştiriler ciddiye alınmadı. Neticesinin insan hayatına sebep olabileceğine ilişkin endişelerimiz mevcut. Eleştirilen noktaların düzenlenmesi noktasında ısrarcı olacağımızın da bilinmesini isteriz” şeklinde konuştu. Kara, açıklamasının ardından basının sorularını yanıtladı.