-

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, haftalık basın değerlendirme toplantısını ilçe binasında gerçekleştirdi. Açıklamasında, Karasu’nun 1/5000’lik imar planıyla alakalı açıklamalara yer veren Kara, “Revizyon İmar Planı geçtiğimiz hafta sonu askıdan indirildi. Karasu’nun kanayan yarası konumundaki bu planla ilgili itirazlar yapıldı ve değerlendirmeye alındı. 1/5000 ölçekli planlar büyükşehir belediyeleri tarafından yapılır. Bu planların Karasu Belediyesi’nde düzenlenmesi ya da düzeltilmesi mümkün değildir” dedi.

HAKSIZLIK YAPILDIYSA GÖRÜLÜR

“Karasu’daki alanların talan edildiğine ilişkin iddiaları incelemek zor değil. Geçmişte neredeyse her emlakçının duvarında bulunan haritaya bakarsınız. Bir de askıdan indirilen planlara bakarsınız. O durumda birileri haksızlık yapmışsa görürsünüz” diyen Kara, konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

“Dolayısıyla kuru söylemler yerine iki haritayı da açarsınız önünüze, gösterirsiniz millete. Varsa bir yolsuzluk serersiniz, dökersiniz. Biz hazırlanan 1/5000’lik planda bir kayırma olmadığını düşünüyoruz. Ancak varsa da bunun gizli kalmasının mümkün olmadığını da biliyoruz. Bu alanda iddia ortaya koyanlar gereğini de yerine getirmekle mükelleftir”

YÖNETİCİLER DAHA AKTİF OLMALI

Başkan Kara, basın açıklamasının devamında Karasu’dan Romanya’ya yapılan Ro-Ro seferlerine de değinerek “Ümidimiz o yöndedir ki bu liman aracılığı ile Karasu ticareti ve turizmi gelişsin. Bunun için de yerel yöneticilerin daha aktif olması ve fırsat ve imkanları değerlendirmesi gerekir” diye konuştu.

Münir Ali Kara, açıklamasını Karasu Ülkü Ocakları Başkanlığı’nda yapılacak olan görev değişimi ile tamamladı. Kara, mevcut başkan Hakan Güner’e çalışmalarından ötürü teşekkür ederken görevi devralacak Mehmet Hocaoğlu’na başarılar diledi.

MÜNİR ALİ KARA'NIN HAFTALIK BASIN AÇIKLAMASI (izle):