-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü haftalık basın açıklaması yayımladı. İlçe ve ülke gündeminden çeşitli konulara yer veren Başkan Münir Ali Kara, Sakarya Nehri’nden cansız bedeni çıkarılan Emirhan Henden’in acısını derinden hissettiklerini belirterek, Karasu’da bir kurtarma ekibinin kurulması gerektiğine vurgu yaptı.

“Karasu, etrafı su kaynakları ile çevrili bir yerleşim yeri. Bu su kaynakları; yazın turistik amaçlı, kışın ise balıkçılık ve avcılık olarak kullanılıyor” diyen Münir Ali Kara, “Yani suda boğulma ve kaybolma vakalarının yaşanma potansiyeli oldukça yüksek. Karasu’da kurulacak bir kurtarma ekibi yalnızca bu ilçenin değil, Akçakoca’dan Ağva’ya kadar olan sahil bandındaki tüm ilçelerin ihtiyaçlarına çok kısa sürede ulaşabilecek” dedi.

Hayati önem taşıyan bu konunun özellikle takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Kara, “Jandarma Arama Kurtarma biriminin bir timinin Karasu’da konuşlandırılması veya Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu amaçla faaliyet gösteren bir tim kurulması isabet olacaktır” şeklinde konuştu.

AÇILMAMAK ÜZERE KAPANDI

Bölgesel Amatör Lig’de Karasuspor ile aynı grupta mücadele eden Hendekspor’un 3. Lig’e yükselişini tebrik eden Münir Ali Kara, “Tabi içimiz de burkulmuyor değil! Aynı grupta yer aldığımız, Karasu’daki maçta da Hendek’teki maçta da kafa kafaya mücadele ettiğimiz Hendekspor’un yerinde Karasuspor da olabilirdi. Biz her hayal kurduğumuzda o işin nasıl olmayacağını anlatanlar Hendekspor’un başarısından ibret almalı” ifadelerini kulandı.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi ve halk direnişinin üstünden beş yıl geçtiğine de değinen Kara, “Bu süreç içinde fetö terör örgütünün uyuyan hücreleri zaman zaman etkilerini gösteriyor. Ancak halkımız 2016’da gösterdiği duruş ve kararlılık tazeliğini koruyor. Bedeli kanla ödenmiş bu toprakların, ihanetle yıkılmayacağı 15 Temmuz’da net bir şekilde anlaşıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nde darbeler tarihi açılmamak üzere kapandı. Türk Halkı demokrasiye sahip çıktı. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Büyük Türk Milleti’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

ACİLEN TAKVİYE YAPILMALI

Karasu’nun yaz aylarında yaşadığı yoğunluğun zirve yaptığı günlere hızla yaklaşıldığını da belirten Münir Ali Kara, “Karasu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bakılan hasta sayısı göz önüne alınmalı ve acilen Acil’e takviye yapılmalı. Ayrıca ilçede yaşanması muhtemel asayiş olaylarının önüne geçmek ve emniyet personelinin rahat çalışması ve vatandaşların kendini güvende hissetmesi adına gerekli tedbirler alınmalı Bu noktada idarecilerin duyarlı olması ve düzenin sağlanması konusunu vatandaşın inisiyatifine veya çalışanların insanüstü gayret göstermesine bırakmaması gerekiyor” sözlerine yer verdi.