-

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI (izle):

...

Pazartesi günü parti binasında haftalık basın açıklamasını gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, ülke ve ilçe gündeminden çeşitli konulara yer verdi. Münir Ali Kara, TMO’nun Mayıs ayı sonunda fındık alamayacağını açıklamasının ardından tüccarın da 2020 mahsulü fındık alımını sonlandıracağına yönelik açıklamalara değindi.

“Mahsulünü satmayan çiftçilerin ürünlerinin önümüzdeki yılbaşına kadar satın alınmayacağı, satın alınsa bile en az 2 lira altına fiyatlandırılacağı ifade ediliyor” diyen Başkan Kara, “Bu, apaçık bir tehdittir. Üreticinin, tüccar kucağına itilmesidir. Her fırsatta ihtiyacı kadar ürünü pazara indirmesi salık verilen çiftçinin mağdur edilmemesi gerekir” ifadelerini kullandı.

OLASI MAĞDURİYET ÖNLENMELİ

TMO’nun fındık sezonunu kapatsa bile yeni dönemde değerinden alım yapmaya devam edeceğini net şekilde ifade etmesi ve olası mağduriyeti önlemesi gerektiğini söyleyen Başkan Münir Ali Kara, “Devletimizin bu konuda fındık alanında uzman olan Fiskobirlik’i yeniden değerlendirmesi ve piyasanın ana aktörü konumuna getirmesi ana temennimiz” şeklinde konuştu.

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Karasu’daki İsmail Sadi Camii’nde verdiği vaaza da değinen Kara, “Vaazın ardından başlatılan tartışma yargıya taşındı.Yargıya taşınmış konular hakkında görüş belirtmek adabımıza aykırı. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğiz: Düşüncenizin doğru olup olmadığını anlamak için yanınızdakilere ve karşınızdakilere bakmanız çoğunca yeterli olur” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.