-

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, haftalık basın açıklamasını parti binasında gerçekleştirdi. Gündeminde çeşitli konulara yer veren Başkan Kara, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) kampüsünün Karasu’ya kurulması konusunu bir kez daha ele aldı.

Karasu’nun önünce ciddi bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Kara, “SUBÜ kampüsünün Karasu dışında bir yere kurulması akıl karı değil. Yol güzergahlarına bu kadar uygun, jeopolitik konumu bu kadar müsait, doğal güzelliklere bu denli yakın, uygulama alanlarına bu denli kısa mesafede olan, imar durumu olarak bu kadar müsait, fay hatlarından bu denli uzak başka bir yer varsa SUBÜ Kampüsü’nün oraya yapılmasına hiçbir sözümüz yok” dedi.

YÜKSEK PERDEDEN DİLE GETİRİLMELİ

Başkan Kara, sözlerinin devamında, “Eğer kampüs halen Karasu yerine başka bir yere kurulacaksa bunun vebali dönemin yöneticileri olarak bizim üzerimizde” şeklinde konuştu. Kara, Karaus Devlet Hastanesi’nde doktor eksikliği, kadın doğum alanında yıllardan bu yana yaşanan sıkıntı ve tomografi cihazı başta olmak üzere ekipman eksikliği konularının daha yüksek perdeden dile getirilme zorunluluğunun ortada olduğunu da söyledi.

“Karasu’nun yerel ve genel hizmetlerden hak ettiği şekilde hizmet alması, Karasu’ya vaad edilen büyük yatırımların gerçekleşmesi öncelikli takip edeceğimiz konular arasında yer alacak” diyen Başkan Kara, “Karasu’nun üstündeki ağır kredi borcunun ortadan kaldırılması noktasında tarafımıza verilen sözlerin de takipçisi olacağız” sözlerine yer verdi.

Karasu Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Caddesi’nde başlatılan sahil projesinde hayati bir eksiklik olduğunu ifade eden Münir Ali Kara, “Alternatifi bulunmayan Doğu Karadeniz Caddesi’nin ilgili kısmı çok amaçlı kullanılıyor. Vatandaşların ulaşım için kullanmasının dışında şehir içi minibüs güzergahı olan bu yol aynı zamanda ambulans güzergahı. Yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarına ve diğer acil vakalara müdahale edecek sağlık ekibi bu yolu kullanmak durumunda” dedi.

KADERİNE TERK EDİLMEMELİ

Doğu Karadeniz Caddesi’nde her iki kesime araç parkı yapılması ve yolun bir gidiş, bir geliş şeklinde tasarlanmasının telafisi mümkün olmayan kayıpların yaşanmasına neden olacağına değinen MHP İlçe Başkanı Kara, “Bu yolun her iki kesimine araç parkı yapılması ve yolun bir gidiş bir geliş şeklinde tasarlanması telafisi mümkün olmayan kayıpların yaşanmasına neden olabilecek. Karasu Belediyesi’nin hiç olmazsa bu noktada hayati uyarımızı dikkate almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Karasu’nun en bilindik markası Karasuspor’un yalnız bırakıldığını vurgulayan Başkan Münir Ali Kara, “İlçemizdeki spora bakış açısı en kısa sürede güncellenmeli, Karasuspor kendi kaderine terk edilmemeli. Karasuspor’un lig atlaması Karasu’nun lig atlaması, ligden düşmesi ise Karasu’nun küme düşmesi demek. Karasuspor’a bu bilinçle bakılmalı ve gereken hassasiyet gösterilmeli” dedi. Ülke gündemine de değinen Kara, Sözcü Gazetesi’nin manşetinde yer alan 2020 yılını felaket yılı olarak tanımlayarak Ayasofya’nın açılmasının felaketin içerisinde yer edinmesine tepki gösterdi.

MÜNİR ALİ KARA'NIN BASIN AÇIKLAMASI (izle):