-

ABDULLAH ÇATALBAŞ'TAN TMO ŞİKAYETİ (izle):

...

DEVA Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alım merkezinde kaydettiği video ile üreticiye eziyet çektirildiğine vurgu yaptı. On araçtan ikisinin çeşitli sebeplerle geri gönderildiğini belirten Çatalbaş, çektiği videoda şu ifadeleri kullandı:

“Burası, gördüğünüz gibi Toprak Mahsulleri Ofisi. On arabadan iki araba mutlaka geri dönüyor. Çatlak fındık deniliyor, içinde toprak var deniliyor, rutubetli denilerek on arabadan iki tanesi tekrar geri döndürülüyor. Oysa Toprak Mahsulleri Ofisi de normal tüccarlar gibi fındığı FERRORE firmasına veriyor.

TAM ANLAMIYLA EZİYET!

FERRORE firması da bu fındığın içindeki taş ya da yabancı maddeleri fabrikadaki seçme makinalarında seçilerek yeniden geri iade ediliyor. Ama burada içinde en ufak bir şey istemiyorlar. O yüzden üreticiye tam anlamıyla eziyet çektiriyorlar.

Halbuki içerisindeki yabancı maddeleri püre olarak düşebilirler. Üreticiye eziyet etmeden bu işi yapabilirler. Ama nedense memleketimizde insanlarımıza eziyet üzerine eziyet yaşatıyorlar. Eminim ki yakın zamanda her şey düzelecek”