-

ÇATALBAŞ, UYGULAMAYA BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ (izle):

...

Pazartesi günü Atatürk Bulvarı girişinde DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) Partisi İlçe Başkanlığı tarafından kurulan stant, Karasu Belediyesi zabıta ekiplerince bulunduğu yerden kaldırıldı. DEVA Partisi İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

İlçe basınına bir açıklama yapan Çatalbaş, Karasu Kaymakamlığı’ndan ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden izin aldıklarını fakat, bu izinlerin Karasu Belediyesi’nce tanınmadığını dile getirdi. Çatalbaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İZNİMİZ VAR

“28 Mart Pazartesi günü parti tanıtımı yapmak amacıyla stant açmak için Kaymakamlık makamına başvurduk ve onay aldık. Yazı, Kaymakamlık imzasıyla Emniyet’e gönderildi. Sabah 09:00’da standı açtık ve 15 dakika sonra zabıta ekipleri geldi ve zabıta amirinin kurulamaz dediğini belirtti.

Karasu Belediyesi’nden stant açılamaz ve basın açıklaması yapılamaz şeklinde bir yazının Karasu Kaymakamlığı’na gönderilmediğini öğrendik. Böyle bir yazı olmadığı için kaldırılamayacağı bize söylendi. Aksi durumda Kaymakamlık izin de vermezdi. Ama zabıta ekipleri yazıyı dikkate almayarak standımızı kaldırdı.

KARARI YOK SAYDILAR

Öyle bir siyasi anlayış var ki, Karasu Kaymakamlığı’nın onayladığı kararı yok sayıyor. Demokrasimizi tamamen askıya aldılar. Milletimiz, kendilerine defalarca vefa gösterdi. Milletimiz, gökyüzüne çıkardığını, hak etmiyorsa yere çalmayı da bilir”