-

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Örgütü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Atatürk Bulvarı’nda çelenk programı düzenlendi. Programda CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, Karasu Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç, CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Sultan Cengiz Doğu, CHP İlçe eski Başkanı Nurhan Aydın, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk heykeline çelenk sunularak başlanan anma programında saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. CHP İlçe Başkanı Süt, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

“84 yıl sonra bugün o ıslaklık kurumadı” diyen Başkan Aykut Süt, “Nice 84 yıl daha kurumayacak. Yirminci yüzyıla damgasını vuran ve ezilen ulusların esin kaynağı, tarihimizin tanıdığı ender ve yeri doldurulamayan bir büyük devrimcinin ve devlet adamının aramızdan ayrılışının 84. yılında onu arıyoruz, özlüyoruz saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

Aykut Süt sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

Ulusal Kurtuluş Savaşı ile bize bağımsızlığı armağan eden, ülkemizi teokratik devletten demokratik laik Cumhuriyet’e, insanlarımızı kulluktan özgür birey olmaya taşıyan, saltanatı ve hilafeti kaldıran, kadın-erkek eşitliğini sağlayan yüce Atatürk’e borcumuzu ödeyemeyiz. Atamız hakkında pek çok yerli ve yabancı düşünür ve siyasetçi bizi gururlandıran sözler söylemişlerdir.

Yunanistan’ın Anadolu’yu işgalinde baş sorumlu tutulan ve başarısız sonuç üzerine istifa etmek zorunda kalan, dönemin İngiltere başbakanının dile getirdiği ifade edilen şu değerlendirme fevkalade dikkat çekicidir: “Yüzyıllar ender olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğe bakınız ki o dahi, çağımızda Türk Ulusu’na nasip oldu ve bizim karşımıza çıktı.

Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelirdi?”

Böyle bir dâhinin evlatları olarak bizler, dış ve iç düşmanlar ve onların yerli işbirlikçilerine karşı büyük eserini, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet’i ve devrimlerini, bize kazandırdığı sayısız eserlerini korumaya, aydınlanma yürüyüşümüzü sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda ölmek var, dönmek yok. Rahat uyu büyük Atatürk!