-

Haftalık basın değerlendirmesinde çiftçi ve esnafın borç batağında olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, “İktidarın kötü yönettiği ekonomi ve tarım politikalarının neticesinde çiftçi ve esnaf borç batağından çıkamıyor” dedi. Coşkun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

TARIM SEKTÖRÜNÜN KREDİ BORCU 245 MİLYAR LİRA

“Tarım sektörünün bankalara olan kredi borcu da Ağustos ayında 11,6 milyar lira daha artarak 245 milyar liraya kadar çıktı. Tarım sektörün banka borçlarında yılbaşından bu yana ise 77,2 milyar liralık artış yaşandı.

Bu borcun 189,5 milyar liralık kısmı kamu bankalarından, 55,4 milyar liralık kısmı ise diğer bankalardan kullandıkları kredilerden meydana geliyor. Sektörün zamanında ödeyemediği için bankalar tarafından yasal takibe alınan borçları ise 3,5 milyar lira düzeyinde seyrediyor.

KOBİ’LERİN BANKALARA BORCU 1TRİLYON 668 MİLYAR LİRA

Küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) bankacılık sektörüne olan kredi borçları Ağustos’ta 53,2 milyar lira daha artarak 1 trilyon 668 milyar liraya kadar çıktı. KOBİ’lerin kredi borçları yılın ilk sekiz aylık döneminde ise 537,2 milyar lira artış kaydetti. Yasal takibe alınan borçları ise 60 milyar lira düzeyinde seyrediyor”