-

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Pazartesi günü saat 14:00’da parti binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Tabelası henüz takılmayan Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’na ilişkin konuşan Başkan Kara, “Kararın alınmasının üstünden 20 ayı aşkın süre geçmiş olmasına rağmen parkın adının Başbuğ Alparslan Türkeş olduğuna ilişkin hiçbir ibare bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

2019 Yerel Seçimleri öncesinde 2019 yılı Ocak Ayı Meclisi’nde Kent Park adı ile kullanılan parkın isminin Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı olarak değiştirilmesinin Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yakup Ayar tarafından önerildiğini ve ekseri çoğunlukla kabul edildiğini hatırlatan Kara, “Karasu Belediyesi’ne parkın tabelasının asılması ile ilgili daha önceki sözlü hatırlatmalarımız artık gereksiz hale geldi” dedi.

Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nın bir an önce asılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kara, “Karasu Belediyesi’nin Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nın tabelasına bir aydınlatma direğine harcadığı para kadar harcama yapamıyorsa bunun takdiri kamuoyu tarafından yapılmalı. Yapacak imkanları yoksa tabelanın maddi külfeti Milliyetçi Hareket Partisi tarafından üstlenilecek durumda” şeklinde konuştu.

Tabelası asılmayan parkın kafesinin de adının hala Kentpark Kafe olduğunu ifade eden Münir Ali Kara, “Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nın Kuzey girişinde “Kentpark Otopark” yazısı ise yakın tarihte asıldı” diye belirtti. Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlamasıyla öğrencilerin okullarla buluşmasının yeni bir adım olduğunu söyleyen Kara, öğrencilere başarılar, öğretmen ve idarecilere ise kolaylıklar diledi.

KORONAVİRÜS SALGINIYLA MÜCADELE

Koronavirüs salgını ile mücadele ederken çok duyarlı olmak ve kul hakkına riayet etmek gerekir. Bu noktada “Bana bir şey olmaz” demekle “Ben hasta oldum herkes olsun” demek aynı ahlak seviyesindedir. Salgın sona erene kadar her birimiz var gücümüzle mücadele etmeli ve bu illetin üstesinden gelmeliyiz. Özellikle ilçemiz düzeyinde gösterilen hassasiyet memnun edici seviyededir. Ancak her ne olursa olsun mücadeleden taviz verilmemeli ve hastalık tehdidi tam manası ile ortadan kalkana kadar mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir.

Sayın basın mensupları bilindiği üzere Azerbaycan ile Ermeni devleti arasında çatışmalar sürmektedir. Tüm bu süreç içinde ülke içinde birlik sağlanmış ancak HDP bu noktada da ayrılıkçı olduğunu gözler önüne sermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Azerbaycan’ın yanında olduğumuz bildiriye imza atmayan tek parti HDP olmuştur. Bu şekilde bu partinin gerçek derdinin ne olduğu, ipinin kimlerin elinde olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bunun yanında İran’a ait olduğu iddia edilen silahlar da Azerbaycan Askerleri tarafından ele geçirilmiş ve bu konuda da kimin hangi tarafta olduğu netlik kazanmıştır. Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.