-

CHP’nin 98.kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İçinde Cumhuriyet yani ‘Halk İdaresi’ ve ‘HALK’ geçen devrimlerin partisi bugün 98 yaşında. CHP’nin sadece isminde, sadece 98 yıllık yolculuğunda değil öncesinde de ‘HALK’ vardır.9.Ordu Müfettişi göreviyle Samsun’a çıktıktan sonra; Halk için mücadele edip yılmayan, Halkı yüce bilip sultanları umursamayan, Halka dair duruşunda tehditlere aldırmayan. Halkına sevdasından rütbeleri sökülünce kahrolmayan ve Halkın sinesine dönmeyi en yüce makam sayan bir ruh vardır.

Bu ruhun iki büyük eserinden biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu eserleri şaheserlere çevirmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak 98.yılımızda da ayçiçeklerinin yüzünü güneşe çevirdiği gibi, yüzümüzü daha fazla halkımıza çevirmeliyiz. Sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmalıyız.

İstanbul Sarayburnu’nda bulunan ve Cumhuriyetimizin ilk anıt heykeli olan Atatürk heykeli sessizliğinin içinden bir haykırışla ne yapacağımızı söylüyor. Tıpkı o heykel gibi; hiçbir şey için eğilip bükülmeyen bir dik duruşla, Cumhuriyet ve devrimlerini savunmak için sıkılmış bir yumrukla, halkımızı için mücadelede dik bir baş ve kararlı bir tavırla…

Daha da Önemlisi sırtını Makamlara, Saraylara ve Sultanlara, yüzünü Halka, Anadolu’ya ve Trakya’ya çevirmiş bir duruşta olalım. Bir asra yakın mazimiz; siyaseti halkı için şahsi beklentiden uzak yapanlara mihmandardır. Bu büyük çınarın gölgesindeki her adımımız ise gelecek nesillerin önümüze getirecekleri bir imtihandır.

İktidara giden yolda öncelikle Ulu Önderim ve Genel Başkanım Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve kaybettiğimiz partililerimizi saygıyla anıyor, tüm örgütümüze tebriklerimi sunuyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98.kuruluş yıldönümünü kutluyorum”