-

NAİM ÖZTÜRK KARASU'DA KONUŞTU (izle):

...

Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Teşkilatı 2.Olağan Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk, sözlerine Kurucu Başkan Muammer Adanur’a teşekkür ederek ve seçime tek listeyle girerek bayrağı Adanur’dan devralan Osman Önal’a başarılar dileyerek başladı. Naim Öztürk, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Milli Görüş’ün son temsilcisi Yeniden Refah Partimiz, üç yıl gibi kısa bir sürede 81 ilin 973 ilçesinde ve 50 bine yakın köy ile mahallesinde teşkilatlanmayı tamamlamış ve 300 bin civarı üyeye ulaşmış iktidara namzet bir siyasi partidir.

GELDİKLERİ GİBİ GİDİYORLAR

Bugün ekonomik sıkıntılar, vatandaşımız tarafından iliklerine kadar hissedilmekte. Siyasi bir iktidar sorunumuz olmasa da ortada ekonomik bir sorun olduğu muhakkak. 2001 kriziyle büyük vaatlerle iktidara gelen AK Parti, maalesef20 yılı geçirmiş olsa da vaatlerinin çoğunu yerine getiremedi. Ekonomik istikrarsızlıkla iktidara gelen AK Parti, bugün yine bir ekonomik istikrarsızlıkla siyasi tarihe gömülmek üzere.

Güzel icraatlarda da bulundular. İmam hatiplerin açılması, Kur’an kurslarının açılması, askeri vesaitin kaldırılması, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması, yol ve köprülerin yapılması gibi. Ancak sürecin sonuna gelindiğinde çok hata ve yanlış icraatın yapıldığını ortaya koyuyor.

HERKESİ BORÇLANDIRDILAR

Önce devleti borçlandırmışlar, sonra sanayiyi ve kamuyu borçlandırmışlar. Özel sektörü, çiftçiyi, hatta öğrenciyi ve işsizi bile borçlandırmışsınız. Devlet yönettiklerini söylüyorlar, her şeyi dış güçlere bağlıyorlar. Kusura bakmayın ama bu Anadolu topraklarında tam bin yıldır dış güçler sorunu var. Yeni bir durum gibi dillendirmeyin.

Hizmeti parayla satar duruma getirdiler. Otobanı satamazsınız, köprüyü satamazsınız, alınan vergi karşılığında bu hizmeti halka bedava verme zorunluluğunuz var. Ama bunu hayal etmek mümkün bile değil. Sürecin burasına gelince iyi icraatlar hatırlanamıyor.

GEÇİŞ GARANTİSİ ZARAR ETTİRİYOR

Kütahya’da havaalanı yaptırdılar, yolcu garantili. 109 bin yolcu garantisi vermişler, bin 304 yolcu kullanmış havaalanını. Yüzde 98 zarar edilmiş. 1915 Çanakkale Köprüsü yaptılar, güzel hizmet. Ama onu da araç geçiş garantisi vermişler. 16,4 milyon araç garantisi verilmiş, bir yılda 4 milyon araç olmamış. Yine zarar ettirdiler devletimizi.

SADECE EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ YOK

Son 75 yılda 760 bin çift boşanırken AK Parti’nin son 15 yıllık döneminde 1 milyon 850 bin çift boşanmış. Aile ve toplumda huzur kalmamış. Fuhuşu yüzde 750 arttırdılar. Uyuşturucu ortaokul çağına inmiş. Devlet eliyle kumar oynatıyorlar. 120 cezaevi yaptılar, hepsi dolu, müşterisi hazır. Mahkumlar vardiyayla uyuyor, çünkü yer yok. 55 bin mahkumu yer yok diye dışarıya saldılar.

Borçla herkes devlet yönetir. Mesele borç ve kredi almadan, milletin borcunu arttırmadan yönetebilmek. AK Parti iktidarının bundan önceki 50 yıllık iktidarlardan bir farkı yok. Tek fark jargonda, söylemde. Muhafazakar yapıya dokunuyorlar.

ÇÖKÜŞ BAŞLADI

Düşman olduğunuz İsrail ile bugün barışma yolları arıyorsunuz. Aranız iyi olunca Amerika’dan İngiltere’den sermaye girişi olur diye umut ediyorsunuz. Kurulduktan sonra zirveye çıkan ve zirveden çöküşe geçen partiler gibi AK Parti de çöküşe geçmiştir ve bu durdurulamaz”