KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Cuma günü olağan üstü toplanan Karasu Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen encümen seçimi, çarpıcı bir detayı gözler önüne serdi. Gündemin yedinci maddesi olan gizli oyla iki encümen üyesinin belirlenmesi sırasında ilginç bir tablo gözler önüne serildi.

 

AK Parti grubu, Mehmet Berberoğlu’nu önerirken MHP rubu Oktay Yazıcı’yı önerdi. Gizli oylama ile verilen oyların bazıları boş çıktı. AK Parti grubu tarafından önerilen isim olan Mehmet Berberoğlu, 17 oy alırken Oktay Yazıcı’ya 9 oy verildi.

 

Bu tablo, “Cumhur İttifakı’nda çatırdama sesleri” olarak yorumlandı. Toplantı sonunda meclise katılan üç MHP’li üyenin haricinde bir BBP oyunun olduğu, bunun dışında kalan beş oy haricinde AK Partili meclis üyelerinin Yazıcı’ya oy vermediği konuşuldu.

 

Yedi ay önce gerçekleştirilen meclis toplantısında Ali Şakar ve Leman Yanmaz’dan boşalan encümenlik koltuğuna altı aylığına MHP’li Oktay Yazıcı ve tekrar AK Partili Leman Yanmaz seçilmişti. Yanmaz’a verilen oy sayısının fazla olmaması da beraberinde çeşitli yorumlar getirmişti. Bu tabloyla “AK Partili üyeler yedi ay sonra cevap mı verdi?” yorumlarına neden oldu.

 

KARASU BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN ÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI [Tıkla - İzle]