-

AK Parti Karasu İlçe Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi, Pazar günü saat 19:00’da gerçekleşti. Kongreye Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Ak Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer, AK Parti Karasu Gençlik Kolları Başkanı Abdullar Şahin, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Nesrin Basmacı ile çok sayıda gençlik kolları üyesi ve partili katıldı.

Kongrenin divan başkanlığına Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcı Muhammed Çalışkan, divan üyeliğine ise, Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Gökhan Altmışsekizoğlu ile Gençlik Kolları İlçe Yönetim Üyesi Necmettin Erbakan Civelek getirildi. “Partimiz siyasetin her kademesinde gençliğe yer vermiştir” diyen Divan Başkanı Çalışkan, “Ne mutlu ki verdiği kıymetli sözleri tutan bir partinin mensuplarıyız. Başaracağımıza inanarak kendimiz, ailemiz ve Türkiye için hep birlikte inandığımız yolda yürüyeceğiz” sözlerine yer verdi.

100 BiN TON ASFALT

Çalışkan’ın ifadelerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Şahin, açılış konuşması yaptı. “İnanç, samimiyet, gayret ve amel, biz gençleri diğer insanlardan ayıran özellikler” şeklinde konuşan Şahin, “Biz gençler, bu ülkenin gözü yaşlı coğrafyanın umudu, geleceğiyiz. Bizler; risk alarak, dik durarak her türlü engeli aşabilecek güce sahip olduğumuzu unutmadan kimseyi kırmadan davamıza hizmet edeceğiz” dedi.

Başkan Şahin’in ardından kürsüyü devralan Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Can İskender, faaliyet raporunu okudu. İskender’in ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce bir konuşma yaptı. Yüce, gençlere seslenerek, “Ak Parti, reisimiz, insanlık sizlerden çok şey bekliyor. Bunların gereğini yapacağınıza da inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Karasu’ya 100 kilometre civarında 100 bin ton asfalt yaptıklarına değine Yüce, “Karasu’ya hizmet başımızın tacı. Ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

İYİ İLÇE BIRAKACAĞIZ

Sözlerini Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiiriyle tamamlayan Yüce, yoğun programı dolayısıyla konuşmalarının ardından programdan ayrıldı. Karasu Belediye Başkanı Sarı ise, “İktidar partisinin, Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın desteğiyle Karasu’yu bir yerlere getirmeye çalıştık. İnanıyorum ki bundan sonraki süreç içerisinde ilçemizde çok daha faklı hizmetlere imza atacağız. Bizim en önemli konumuz, gençler. Onlara iyi bir ilçe bırakma gayretindeyiz” diye belirtti. Sarı’nın ardından kürsüyü AK Parti İlçe Başkanı Yavuzyiğit devraldı.

AK Parti’nin, gençlerin seçme ve seçilme yaşını 18’e indiren parti olduğunu vurgulayan Başkan Yavuzyiğit, AK Parti’nin iktidar olduğu süreç içerisindeki hizmetlerine değindi. Yavuzyiğit, “İnşallah, siz genlerin mücadelesiyle, bizlerin de her daim desteğiyle genel başkanımızın açtığı bu yolda inanıyorum ki 2071’de bölgede ve dünyada söz sahibi olan bir ülke haline geleceğiz” dedi. İl Gençlik Kolları Başkanı Başer ise, bir konuşma yaparak kongrenin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Daha sonra İlçe Gençlik Kolları’nın çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Başkan Abdullah Şahin, pandemi dolayısıyla yapılan açık oylama ile güven tazeledi.