Karasu’da düzenlenen ‘Karasu Evet Diyor’ mitingine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, 25.dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sezai Akyol, AK Parti Teşkilat Mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “16 Nisan’da Halk Oylaması var. İlk defa bu millet kendi yönetim şeklini kendisi onaylayacak. Ülkemizin geleceği için çok önemli bir viraj. Allah’ın izniyle sandıklardan çıkacak ‘evet’ oylarıyla tüm dünyaya cevabımızı vereceğiz. Görüyorsunuz Almanya, Amerika, İsrail bu referanduma karşı. Peki, neden karşı, çünkü Türkiye’den korkuyorlar, çekiniyorlar ve bizim büyümemizi istemiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir liderin başa gelmesini istemiyorlar. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için, Ekonomik ve Siyasi İstikrar için, İstikrar ve İstikbal için, mazlum coğrafyalar için, küresel zulme dur demek için, yeniden büyük Türkiye için kararımız ‘evet’ olacaktır. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Mitingde vatandaşa seslenen 25. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci; “Değerli Karasu halkı, sandıklardan çıkacak ‘evet’ oylarıyla bu ülkenin geleceğine imza atmalıyız. AK Partinin başa gelmesiyle Türkiye’de siyasi istikrar başladı. Birçok kamu kurum ve kuruşlarına düzen ve güven geldi. Önceki dönemlerde hastanelerimizi hatırlıyoruz. İlaç almakta zorluk çeken hastalar, Hastanede rehin kalan vatandaşlarımız vardı. İstikrarlı yönetimimizle buna son verdik. Şimdi daha da güçlenmenin zamanı ve hep birlikte güçlü ve büyük Türkiye’yi şaha kaldırmanın zamanıdır” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç; “Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz ki 16 Nisan’da bir referandum var. 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini oylayacağız. Bu seçim, bir kişi veya parti seçimi değil. Bu seçim, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıma seçimi. İnanıyorum ki sandıklardan çıkacak ‘evet’ oylarıyla tüm dünyaya cevabımızı vereceğiz” dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, 16 Nisan'da halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle öngörülen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin olarak; “Bu sistemin en büyük özelliği artık terörü de bitiriyoruz Allah'ın izniyle” dedi. Ülkemizin geçtiği zorlu süreç ve referandum hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli; “Önceki dönemlerde ülke yönetiminin yaptığı basit hatalarla yaşadığımız ekonomik krizleri hepimiz biliyoruz. Batan bankalar, IMF den alınan borçlar dün gibi hafızamıza kazılı durumda. Fakat 2002 ile başlayıp 2008 ile devam eden AK Parti dönemlerinde bu krizleri ülkemize yaşattırmadık. 2017 ye kadar da Ülkemiz üç kat daha büyüdü. IMF’den borç alırken kredi verir duruma geldik” dedi.

 

Gezi Parkı olaylarını başlatanları eleştiren Dişli, onların amaçlarının Türkiye’ye yatırım yapılmasını engellemek olduğunu dile getirdi. ‘Hayır’ kampanyasını ilk başlatanın Almanlar olduğunu anlatan Dişli, sözlerine şöyle devam etti; “Hollanda, atlarıyla itleriyle saldırdı. Arkasından Türkçenin T'sini ağzına almayan İsviçre’nin gazeteleri büyük puntolarla ön sayfalardan ‘Hayır vermezseniz sizi Türkiye’ye geri göndereceğiz’ dediler. Almanlar, ‘Hayır demezseniz çifte vatandaşlığınızı iptal edeceğiz’ dedi. Niye acaba? Hani biz Avrupa Birliği için müzakere ediyorduk. Avrupa Güvenlik İşbirliği Komitesi üyesiydik, Avrupa ile serbest vize anlaşması konuşuyorduk. Bununla birlikte bir sürü konu konuşuyorduk. Şimdi niye bu? Çünkü Türkiye kaldığı yerden yeniden büyümeye devam edecek. Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 2011'de bir hedef koydu ve herkes bunu kabul etti. Dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacağız. 2 trilyon dolar gayrisafi yurt içi hasılamız olacak. Şu anda 11 bin dolar civarında olan kişi başı gelir 25-30 bin dolara çıkacak. 500 milyar dolar ihracatımız olacak. Böyle bir Türkiye hedefliyoruz. Buna müsaade ederler mi? Ama engelleyemeyecekler. 16 Nisan işte bunun müjdecisi olacak. İki gün kaldı, hemen herkes kararını vermiştir ama inanın Türkiye için, bu coğrafya için ama özellikle de İslam dünyası için sizlerin 16 Nisan'da vereceği her bir ‘evet’’ oyu çok önemli” dedi.

 

Konuşmaların sonunda ünlü Sanatçı Uğur Işılak sevenleriyle buluştu ve Karasululara unutulmaz anlar yaşattı. Program içerisinde Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu sanatçı Uğur Işılak’a hazırlattığı seramik tabloyu takdim etti.