-

FATİH SEVİNDİK, KARASU ESNAFINI ZİYARET ETTİ (izle):

...

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Fatih Sevindik ve il yönetimi, cuma günü Karasu’ya gelerek ilçe esnafını ziyaret etti. Başkan Sevindik’e Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk ve ilçe yönetimi de eşlik etti.

Karasu esnafından gördükleri ilgi den memnun kaldıklarını belirten Sevindik, “Vatandaş sorularını net olarak sorabiliyor, biz de yanıtlarını veriyoruz. Fakat ekonomiyle alakalı olarak vatandaşımızın ciddi bir sıkıntısı var. Türkiye, ilk seçimde sandıkta gerekeni yapacak ve bu kötü ekonomik gidişe son verecek” dedi.

FINDIK, 54 LİRA DEĞİL 40-42 LİRA

Fatih Sevindik, “Bir fındıkçı vatandaşımız 54 lira olarak açıklanan fiyatın, bugün esnafta 40-42 lira olarak alındığını söyledi. Görüyoruz ki fındıkçımızın ciddi sıkıntıları var. Masrafların altından kalkamıyorlar. Gelecek Partisi olarak tarımı önemsiyoruz ve Karasulu fındıkçının sesi olacağız. Fındığın hak ettiği ücreti biz vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Karasu’daki en önemli sorunlardan biri BMC’nin Karasu’daki arazisinden vazgeçmesidir. Karasu ve Sakarya için vitrin yatırımın gitmesi herkeste hayal kırıklığı oluşturdu” diyen Sevindik, “BMC’ye verilen kamu arazisinin de halka geri verilmesini bekliyoruz. Bu arazi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yerleşkesi olarak verilebilir. Böylece hak ettiği yere yani halka iade edilmiş olur” diye konuştu.

KARASU’NUN KİMLİK SORUNU

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk ise “Karasu’nun her şeyden önce bir kimlik problemi var. İlçemiz turizm mi, sanayi mi yoksa tarım kenti mi olacak? Bu yüzden 5, 10 veya 50 yıllık planlar, programlar yapılamıyor. Biz Karasu’nun küçük bir Gebze kaderini yaşamasını istemiyoruz. Karasu’ya artık bir program çizilmesi bir yön verilmesi gerekiyor” dedi.