Basın açıklamasına “Muhammed öldürüldü, Ebubekir öldürüldü, Ömer öldürüldü, Osman öldürüldü, Ali öldürüldü, Hüseyin öldürüldü, Sümeyye öldürüldü, Hatice öldürüldü, Ayşe öldürüldü, Fatma öldürüldü” diyerek başlayan Çindir, İslamiyet’in yayılmasını sağlayan peygamberlerimiz ve ailelerinin isimlerini taşıyan Suriyeli çocukları sayarak basın açıklamasını okudu.

“ABD, Rusya, İran, Birleşmiş Milletler ve Esad… hepsinin bu seferki hedefi İdlipli çocuklardı. Esad rejimi savunucuları tarafından Suriye’nin İdlip kentine kimyasal bomba atıldı. Saldırıda ölen 100’den fazla insanın içinde çocuklar da var. Bombalamanın ardından bir camii de vuruldu. Burada da 20’ye yakın insan öldü. Dünya bu saldırıyı izlerken, Esad rejimi de işbirlikçileriyle birlikte Suriye halkını katletmeye devam ediyor” diyerek basın açıklamasına devam eden Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çindir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“yarım asırdır kuşatma altında olan Suriye halkı, 2011 Mart’ından sonra topyekün bir katliam politikasıyla yüz yüze kaldı. Esad’ın akıl almaz işkencelerine, İran ve Rusya da destek veriyor. Demokrasiden ve insan haklarından dem vuranlarsa izliyor. Çünkü ölenler Müslüman… Kadın günlerini kutlayanlar, Suriye’de katledilen ve tecavüz edilen kadınlar için sesini çıkarmadılar. Gezi Parkı’nda kazayla ölen bir çocuk için ortalığı yıkıp dökenler, Suriye’de ölen 30.000 çocuk için bırakın kıllarını kıpırdatmayı üstüne bir de Esad’ı desteklediler. Yazıklar olsun bunların demokratlığına, adaletine, hukukuna ve değerlerine… Esad’ın her türlü zulmüne maruz kalan Suriye halkının yanındayız. Zulüm yapanları da Allah’a havale ediyoruz”