-

DEVA Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş ve ilçe yönetimi, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı ziyaret etti. SUBÜ yerleşkesinin Karasu’ya kurulması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çatalbaş, “Son güne, son dakikaya kadar ilçemiz için bu konuda mücadele vereceğiz” diye konuştu.

Arifiye’nin yüksek riskli deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Abdullah Çatalbaş, “Sakarya’da her 30 yılda bir deprem meydana geliyor. Son depremden 22 yıl geçti. Tehlike yakın ve Arifiye’de çok sayıda fay var. Ama Karasu, fay hattına çok uzak” diyerek AFAD’dan alınan deprem haritası ve risk raporunu Sarıbıyık’a sundu.

Kendilerine ayrılan 20 dakikalık görüşme sürenin yaklaşık 1 saat sürdüğüne dikkat çeken Çatalbaş, Rektör Sarıbıyık, sunumlarımızla ilgilendi. SUBÜ yerleşkesinin nereye kurulacağını 7 kişilik komisyonca belirleneceğini açıkladı. Bu komisyonda Milli Eğitim ve Çevre Şehircilik Bakanlığı temsilcileri de yer alıyor” diye konuştu.

DEVA Partisi Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, “Yerleşkeyi Karasu’ya istiyoruz. Bu konuda çabamızı ortaya koyuyoruz. Ulaşım açısından da Karasu en doğru yer. Rektör Sarıbıyık’a sunumlarımızı da yaptık. Raporları, komisyona sunacağını ifade etti. Umutluyuz” diyerek sözlerine son verdi.