-

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SLOGANIYLA BAĞDAŞMIYOR (izle):

...

Pazartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında Başkan Karasu, ülke ve ilçe gündeminden çeşitli konulara değindi.

“Karasu Atatürk Bulvarı’ndaki trafiğe kapalı alandaki çay ocaklarının durumu ve yaşadıkları sıkıntılar ortada” diyen Münir Ali Kara, “Geride kalan yıl bu esnafın ödediği dışarıya masa koyma kirasının karşılığını bulmadığı gün gibi ortada. Sadece birkaç ay açık kalarak 2 bin lira masa kirasını ödemek zorunda kalan çaycı esnafından bu yıl yine aynı miktarda para talep ediliyor” ifadelerini kullandı.

ESNAFA KOLAYLIK SAĞLANMALI

Karasu Belediyesi’nin pandemi sürecinde esnafın yaşadığı güçlükleri göz önüne gerektiğine vurgu yapan Başkan Münir Ali Kara, “Belediye, esnafın işlerini kolaylaştırmalı. Eğer politika olarak bu alana masa - tabure atılması istenmiyorsa da bu açıkça ifade edilmeli ve bu yönde çalışma yapılmalı” şeklinde konuştu.

Kara, “Ortalama 1 buçuk liradan çay satan esnafın 2 bin liralık masa kirasını peşin olarak ödemesini beklemek, olası yasakların gelmesi durumunda da paranın peşin olarak alınmış olmasının keyfini çıkarmak gönül belediyeciliği sloganı ile bağdaşmıyor” sözlerine de yer verdi.

SİYASİLERİN ÇEKİLMESİ UTANÇ VERİCİ

Lunaparkın akıbeti ile ilgili de konuşan Münir Ali Kara, “Hukuki süreç netleşmeden Cuma günü Karasu Belediyesi’nin ekipleri tahliye işlemlerini başlattı. Bizim kanaatimiz o yöndedir ki kavgaların kazananı olmaz. İyi niyetin çözemeyeceği bir şey yoktur. Hukuk kaideleri içinde kalmak ve yetim hakkını savunmak ön şartı ile Karasu’nun ali menfaatleri doğrultusunda bulunulacak tüm girişimlerin yanında yer alırız. Umarız ve dileriz ki bu konu da gerginliğin tırmanmadığı, kimsenin kırılmadığı ve aklıselimin galip geldiği bir şekilde noktalanır” dedi.

Karasuspor’un BAL’daki serüvenini maçını da değerlendiren Başkan Kara, “Bu şehrin en önemli markası olan Karasuspor sahipsiz ve yetim değil. Kaderine terk edilmiş hiç değil. Karasuspor Karasu’nun en önemli markası. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu şekilde olacak” ifadelerini kullandı.

KARASUSPOR YALNIZ BIRAKILMAMALI

“Yöneticisi bizim kardeşimiz olsa da sevmediğimiz kişi olsa da Karasuspor bizimdir” diyen Kara, “Bizim desteğimiz hep Karasuspor’a. Hendekspor karşılaşması sonrasında Karasuspor’un yalnız bırakılması üzüntü verici. Lobisinin kullanılmaması can sıkıcı. Siyasilerin kendilerini kenara çekmesi ise utanç verici” şeklinde açıklamalarda bulundu.