-

Haftalık basın açıklamasında ilçe ve ülke gündemine değinen MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Karasu Devlet Hastanesi’ne yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı. Başkan Kara, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Karasu Devlet Hastanemize geride kalan hafta iki uzman doktor, bir diş hekimi ve bir eczacı ataması gerçekleşmiştir. İlçe devlet hastanemiz ile ilgili zaman zaman yapılan olumsuz propaganda iyi niyetten uzak görülmektedir.

Hastanemize ne kadar hekim atansa daha fazlasını istemek hakkımız ve haddimizdir. Ancak birilerini eleştirmek için hastaneyi gündelik siyasete kurban etmek iyi niyetten uzaktır. ‘Hastanemize kim bir doktor gelmesi, kim bir cihaz alınması, kim şartların iyileşmesi için gayret ederse Allah ondan razı olsun’ demeyi bilmek gerekir. Bu noktada hastanemize yapılan dört atamayı önemsiyor ve devamını da temenni ediyoruz”

Ayrıca ülke gündemine dair açıklamalar da yapan MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, KDV indirimi, üniversite taban puanları, Millet İttifakı ve MHP toplantısına da değindi. Kara, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

İNDİRİM, ETİKETLERE YANSIMALI

“Hafta sonu alınan kararların açıklandığı toplantıda Cumhurbaşkanımız gıda ürünlerindeki KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e çekmiştir. Vatandaşımızı en yakından ilgilendiren konu da aslında budur. Elbette vatandaşımızın bu KDV indirimini hissedebilmesi için marketlerin bu indirimi etiketlere yansıtması beklenmektedir. Bu durumun bir an önce yapılması, aslen tüketicinin lehine olması beklenen bu indirimlerin etiketlere zaman kaybetmeden yansıtılması gerekmektedir.

BOŞ KONTENJANLAR DOLACAK

Üniversite sınavında taban puan uygulaması sona erdi. Bu durum özellikle Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden eğitim almak isteyecek vatandaşlarımızın eğitim sürecine katılmasına imkan sağlayacaktır.

Ayrıca üniversitelerde boş kalan kontenjanların dolmasını da mümkün kılacaktır. Barajın kaldırılması sayesinde meydana gelebilecek olumsuzluklar veya yaşanabilecek kalite düşmesi ihtimali ile ilgili de gerekli tedbirlerin alınacağını ümit ediyoruz.

MİLLET İTTİFAKI

Bilindiği gibi altı muhalefet partisinin genel başkanı bir araya gelmiş ve önümüzdeki seçimlerde birlikte hareket etme kararı almıştır. Daha önce üç parti olan Millet İttifakı’nın bundan sonra altı parti olmasına karar verildi.

Bu karar bizim için de kamuoyu için de sürpriz olmamıştır. Ancak asıl merak ettiğimiz aynı masaya hdp’nin ne zaman kabul edileceğidir. Birbiri ile taban tabana zıt olduklarını ifade edenleri aynı masada oturtan iki şey vardır.

Birincisi hiç şüphesiz ki Cumhur İttifakı’nın kaybetmesi. Bunu kendilerinin kazanmasından bile fazla önemsemektedirler. İkincisi ve daha önemlisi ise seçimden sonra açıkça ifade edecekleri menfaatleri. Ancak milletimiz tüm bu hesapların ve toplumdan gizlenenlerin farkında ve bilincindedir. Kimse halkı kandırmaya çalışmamalıdır. Herkes kendi niyetini açıkça ortaya koymaktan çekinmemelidir.

HEDEF 2023

Geride kalan hafta partimiz, Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin başkanlığında Ankara Kızılcahamam’da İl Başkanları Toplantısı düzenlenmiştir. Lider Devlet Bahçeli il teşkilatlarımıza daha fazla sahada yer almalarını ve 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın halka en net şekilde anlatılması talimatını verdi.

Biz de bu talimat doğrultusunda bugüne kadar olduğundan daha fazla sahada yer almaya ve çıkarlar değil devlet menfaatleri doğrultusunda kurulmuş olan Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerinden alnının akı ile çıkması için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz”