KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu – Nevtan Angün

AK Parti 7.olağan İlçe Kongresi, Cumartesi günü saat Karasu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, FİSKOBİRLİK Genel Başkanı Lütfi Bayraktar, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, AK Parti ilçe başkanları, bazı belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve partililer katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaparken divan üyeliklerini AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Alper Yüksel, AK Parti Karasu Kadın Kolları Başkanı Nesrin Basmacı ve AK Parti Karasu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Şahin yaptı.

İlk olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Raporların okunması ve oylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. Konuşmalar, AK Parti Karasu Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Şahin’in selamlama konuşmasıyla başladı.

AK PARTİ’DE KAYBEDNE OLMAZ

Kürsüye gelen AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, “Bizim kongrelerimiz bir bayrak yarışıdır. AK Parti'de kongrelerin kazananı olur ama kaybedeni olmaz. Bir siyasi parti milletin kendisi, özü, ruhu olmak durumundadır. Bizim siyasi başarımızın altında yatan en önemli gerçek de budur” dedi.

“Bizimle yola devam etme kararı alan genel başkanımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza ve heyetlerine teşekkürlerimi sunarım” diyen Yavuzyiğit, “Delegelerimizin de desteğini alarak omuzlarımıza yüklenen bu sorumluluğu görev süremiz boyunca hakkıyla yerine getirmek için üstün çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

NEREDEN ALDIK, NEREYE GETİRDİK

Yavuzyiğit’in ardından kürsüye Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı geldi. Başkan Sarı, geldikleri günden bugüne kadar ve devraldıkları Karasu Belediyesi’nin ve ilçenin genel yapısının bugün nerelere getirdiklerini ayrıntılı olarak anlattı.

BU çalışmaları zor imkanlar çerçevesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Sarı, “İlçeler arası payların arttırılması konusunda bir düzenleme bekliyoruz. Bu salonu dolduran herkes biliyor ki, AK Parti, belediyecilik hizmetleriyle şaha kalkmış ve gönüllere girmiş bir partidir” diyerek sözlerini bitirdi.

KARASU AYRI BİR YERE SAHİP

Sarı’nın ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce söz aldı. Yüce, “Sakarya’nın her ilçesi kendi içinde farklı bir yere sahipken Karasu, turizmin merkezinde olan bir ilçe olarak ayrı bir yere sahip. Kaynarca ve Kocaali de turizm için Karasu’yla bir üçlü oluşturuyor” diyerek sözlerine başladı ve Karasu’ya vurgu yaptı.

HİZMETİN BEŞTE BİRİ KARASU’YA

Başkan Sarı’nın göreve geldiği ilk günden beri Karasu’yu güzelleştirmek için gece gündüz mücadele ettiklerini belirten Yüce, Karasu’da toplam 100 kilometre yol ve 80 bin ton asfaltın halkın hizmetine sunulduğunu ifade etti. Yüce, “Sakarya’da toplam 500 kilometre yol yapıldı. Karasu ise bu yolun beşte birini aldı. Bu yüzden Karasu’yu ve Başkan İshak Sarı’yı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Yüce, Karasu ve Sakarya genelinde gerçekleştirilen hizmetlerden de bahsetti.

Kürsüye gelen AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, sözlerine “Türkiye’nin her alanında reformları hayata geçirerek, milletimizin hayat seviyesini üst seviyelere getirdik. Bugünleri hayal bile edemezdik. Bunları yaparken Cumhurbaşkanımız’ın önüne çıkartılan engelleri hepimiz gördük” diyerek başladı.

NECİP MİLLETİMİZİN GÜCÜYLE

Uncuoğlu, “Millet iradesine sapa sağlam sahip çıkarak AK Parti bugün 19 yaşına geldi. AK Parti güçlendikçe, bakıyoruz ki hepsi taklitçi oluyor. Bugün ülke içinde ve sınır ötesinde hiçbir hükümetin yapamadığı hamleleri gerçekleştiriyoruz. Bu necip milletin gücüyle Türkiye, dünyanın beşten büyük olduğunu gözler önüne serdi” diye konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Karasu’da Hasan Yavuzyiğit ile birlikte, inandığımız yolda, milletimizin aşkıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sakarya’mıza ve Karasu’muza canla başla hizmet etmeye, laf üzerine değil taş üstüne taş koymaya çalışan teşkilatımızın mensubu olmanın ağırlığıyla dünya lideri Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a bağlı olarak hizmete devam etmenin gururu içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen kongre sonrası, geçerli oyların tamamını alan mevcut başkan Hasan Yavuzyiğit, yeniden başkanlık görevine seçildi. Hasan Yavuzyiğit başkanlığında bir dönem daha görev yapacak olan yönetim listesi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (Asıl) - Güven Başaran, Salih Ertürk, Tahir Ekşi, Özgür Batur, Oğuzhan Özdemir, Serdar Filizfidanoğlu, Yunus İmamoğlu, Zehra Aygün, Ömer Faruk Civelek, Murat Yiğit, Fikri Demirci, Recep Aksu, Fatma Haşlaman, Adem Deniz, Melahat Aydın, Ekrem Levent, Volkan Yıldız, Hakan Yurduseven ve Zeynep Yurtaltıntaş.

YÖNETİM KURULU (Yedek) - Osman Uzunoğlu, Ömer Yavuzyiğit, Mücahit Erdem, İdris Yıldız, Kazım İskender, Eser Kurtuluş, Abdullah Bakan, Mesut Can, Adem Gençbay ve Bedirhan Beşer.

ÜST KURUL (İL) DELEGELERİ (Asıl) - Hasan Yavuzyiğit, İshak Sarı, Ahmet Genç, Tuna Eren, Yakup Gençbay, İlyas Balcı, Lütfi Bayraktar, Hüdaver Ağun, Nesrin Basmacı, Abdullah Şahin, Yakup Ayar, Leman Yanmaz, Enver Coşkun, Zekeriya Durmaz, Raşit Eryılmaz, Salim Erol, Yunus Bayraktaroğlu, M. Turan İmamoğlu, Kadir Arslan, Adem Filizfidanoğlu, Süleyman Sancak, Mustafa Yiğit, Semih Yaşar, Hasan Ekşi, Osman Şakar, Abbas Karakaş, Yakup Altıntaş, Ahmet Parlak, Samet Altuntaş, Süleyman Gençbay, Salih Sarıca, Mustafa Güneş, Osman Alan, Cahit Küler, Cengiz Bakan, Necmi Özel, Ali Salman ve İsmet Aydınlı.

ÜST KURUL (İL) DELEGELERİ (Yedek) - Nurettin Bahtiyar, Muhammet Bayraktar, Ahmet Zafrak, Hüseyin Ersoy, Tufan Cimbat, Recep Olgör, Hüseyin Biryan, Bekir Reis, Abdullah Türkmen, Ahmet Öztürk, Mehmet Ali Kaya, Ertan Köse, Süleyman Koca, Gürkan Berber, Osman Şengül, Metin Şentürk, Nuh Çelik, Salih Yiğit ve Selami Çebi.


FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN buraya TIKLAYIN