-

Karasu’da üyelik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karasu İlçe Örgütü, parti binasında yeni üyelerini ağırladı. CHP’ye üye olan vatandaşlar; İl Başkanı Ecevit Keleş, İlçe Başkanı Aykut Süt, İlçe eski Başkanı Nurhan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Parti üyeliği gerçekleşen vatandaşlara Ecevit Keleş, Aykut Süt ve Nurhan Aydın tarafından parti rozeti takıldı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u hediye edildi. Ardından Başkan Keleş ve Süt, üyelere katılımlarından ötürü teşekkürlerini ileterek bir konuşma yaptı.

İKTİDAR TOPLUMU KUTUPLAŞTIRDI

CHP’nin 98 yıllık bir çınar olduğuna vurgu yapan Başkan Aykut Süt, “Önemini, değerini söylemeye gerek yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Benim iki önemli eserim var’ dediği olgudan biri olan Türkiye Cumhuriyeti için büyük mücadele verildi. Her bir tarafından işgal edilmiş ülkeden, yıkılmış bir imparatorluktan çok güçlü, tertemiz bir Cumhuriyet kurdu” dedi.

İkinci eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne değinen Süt, “İkicisini, diğer partiler gibi sadece bir siyasi parti olarak kabul etmemek, görmemek gerekir. CHP, bir yaşam biçimi ve fikirdir. Bu anlamda, esasen sayımızın çok daha fazla olduğunu biliyor ve görüyoruz. Ama maalesef son dönemdeki siyasi gücü elinde bulunduran iktidar toplumu o kadar kutuplaştırdı ve korku duvarı kurdu ki insanlar kalben ait oldukları yerde olmaktan çekinir oldu” ifadelerini kullandı.

CHP’YE KATILIM YOĞUN

Başkan Süt’ün ardından söz alan İl Başkanı Ecevit keleş ise, “Analarım, bacılarım, kardeşlerim üye burada oldular. Bu, sadece Karasu’ya özgü değil, Sakarya genelinde CHP’ye yoğun bir katılım söz konusu. Göreve geldiğimiz günden bu yana 20 ayda Sakarya’da 2 bin 350 üye artışı oldu. İl ve ilçe binalarımızda yoğun bir faaliyet içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Sakarya’da ana muhalefet görevini yerine getirmeye çalıştıklarına değinen Ecevit Keleş, “Sakarya’nın her sorununa parmak basan, büyükşehir ve ilçe belediyelerini, mevcut yönetimlerin her icraatını günlük olarak takip eden, vatandaşın ödediği verginin bir kuşunun gitmemesi için elimizden gelen tüm ana muhalefet görevlerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.